Стоун: Реакција медија у САД на филм о Путину налик је на фестивал мржње из Орвелове „1984“

Поделите:

БИЛО ЈЕ ТО У ПРАВОМ СМИСЛУ „МИНИСТАРСТВО ИСТИНЕ“ У АКЦИЈИ

„Наши медији у суштини мрзе Трампа. Али, као да су спојили двојицу људи (Трампа и Путина), па се ствара збрка. Тврде да су направили велику заверу иако се њих двојица никада нису ни срели“

АМЕРИЧКИ филмски режисер Оливер Стоун упоредио је реакције у медијима САД на свој документарни филм „Интервју са Путином“ са „недељним фестивалом мржње према спољњем непријатељу“ описним у роману-атниутопији Џорџа Орвела „1984“.

Стоун је овакво поређење унео у свој интервју московском листу „Российская газета“.

Притом је додатно нагласио: „То је била организована недеља мржње. У правом смислу „министарство истине“ у акцији“.

Славни оскаровац је рекао да сматра одвратним „Рашагејт“ који је у току у САД поводом наводног мешања Кремља у америчке председничке изборе:

Два минута мржње

„Наши медији у суштини мрзе Трампа. Али, као да су спојили двојицу људи (Трампа и Путина), па се ствара збрка. Тврде да су направили велику заверу иако се њих двојица никада нису ни срели“.

Орвел у „1984“ описује живот у измишљеној тоталитарној држави Океанији, са седиштем у Лондону, а главни јунак, Винстон Смит, ради у министарству истине које фалсификује вести и историју земље у складу са политиком владајуће партије на чијем је челу Велики Брат.

У мају је удружење власника америчких биоскопа United State of Cinema – у знак протеста против Трампове политике – организовало гледање екранизације „1984“ у 185 америчких градова.

Стоунов „Интервју са Путином“ приказан је на америчком кабловском телеканалу Showtime.

Факти

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here