Штрахе: Косово је део Србије!

Поделите:

Он је рекао да би било пожељно да север Kосова има право на самоопредељење или аутономију, као и да је погрешно уколико би се на Београд вршио притисак да призна Kосово.

“Мислим да је признање Kосова једино ствар Србије. Притискати земљу због тога би било погрешан пут”, рекао је Штрахе за лист Политика пред долазак у Београд где ће у понедељак разговарати са министром спољних послова Ивицом Дачићем.

Штрахе је рекао да је његова Слободарска партија оштро критиковала аустријско признање Kосова, али да је то сад чињеница која се више не може мењати.

Према његовим речима, право на самоопредељење севера Kосова или аутономија севера би били пожељни.

“Али, за то су нажалост потребни дуги и компликовани преговори”, рекао је Штрахе и додао да му се “чини да је Приштина по том питању неувиђавна”, навео је он.

Такође, навео је и да се нада да је компромис у оквиру бриселског дијалога могућ.

Штрахе је оценио и да је Србија на добром путу према Европској унији.

“Желимо да на Западном Балкану унапређујемо помирење, демократију, благостање и стабилност, а најбоље средство за то је процес приступања ЕУ. И у нашем је интересу да Србија има конкретну и веродостојну перспективу у погледу приступања ЕУ”, рекао је Штрахе.

Политика, Б92

Поделите:

2 Коментари

  1. Kako je on ovim rekao da je Kosovo deo Srbije. Kod vas u Srbiji sve je moguce. Kurir je pisao par dana pre smrti Nebojse Glogovca da cim zavrsi sa terapijama nastavlja snimanje nekog filma….3 dana kasnije je umro. Pa eto tako je i Kosovo deo Srbije.

    Kako se novinari ne prevare da kazu da je Srbija Kraljevina,…imamo Dvor Kralj zivi u njemu. Mi smo Kraljevina a ne Republika. Jadna ste vi drzava pod sapom Titove OZNE i dan danas. Najveci robovi, srecni ste da im budete robovi. Nebojsa ce da snima evo jos malo, Kosovo je deo Srbije, Rusija svaki dan izbaci neko novo oruzje od kog se u Americi strepi, a Kim samo sto nije pritisnuo dugme atomske bombe gde ce opet Amerikani da premiru od straha. Srbija dok se ne osvesti od takvih gluposti, nema sta da ocekuje od zivota.

  2. Али то није утеха за квазидржавице око Србије. И поред “ОЗНЕ” овде се може дисати. Чик под Милом, Ватиканом и Вехабијама да зуцнете… Како то написа Освалд Шпенглер, живот се не може победити – ви сте само краткотрајна играгија – опет ћете тражити Србију да вас ослобађа и писати разне молбе и петиције. На новим српским генерацијама је, Боже здравља, да на то не хају.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here