“Штрумфови су расисти, а њихов непријатељ Гаргамел је Жидов”

Поделите:

Француски социолог сматра како Штрумфови шире нацистичку пропаганду. У својој књизи је написао како је Гаргамел заправо Жидов, а Папа Штрумф је вођа ‘нациста’

Француски социолог Антоије Буено у својој је књизи ‘Мала плава књига’ изнио теорију како Штумфови шире расистичку и тоталитаристичку пропаганду. Оцијенио је како Папа Штрумф, који је ‘вођа’ приказује ауторитарну улогу. Остали га Штрумфови слушају без поговора, истиче Буено. Социолог наставља како недостатак имања Шрумфова те њихов ‘сакупљачки’ стил живота дословно указује на социјализам. Буено је истакнуо и како је Гаргамел заправо Жидов.

– Гаргамел је ружан, прљав и обожава злато – рекао је Буено. Закључио је како су штрумфови заправо сексистички нацисти. Осим тога, сматра и да су расисти, јер након што се разболе штрумфови постану црни те изгубе интелигенцију. Док су болесни не могу ни разговарати. Сматра да су на тај начин и бијелци виђели Африканце тијеком 19. стољећа.

Фанови Штрумфова одмах су реагирали на Буенове наводе те су казали како је својом књигом ‘унаказио’ јунаке њихова ђетињства. Фанови су поручили како није тешко пронаћи слична обиљежја у осталим ремек ђелима свјетске књижевности као што су Шекспир и Балзак, пише Дејли Мејл.

 

24сата.хр

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here