Студент богословског факултета открива ко је и зашто покренуо хајку на владику Стефана

Поделите:

Владика Стефан Шарић, викарни епископ патријарха Иринеја, старешина Храма Светог Саве и духовник певачице Светлане Ражнатовић, умешан је у случај злостављања студента Академије уметности СПЦ Марка Жаркова, којег су 8. фебруара отела тројица мушкараца, од којих су двојица припадници Интервентне јединице МУП-а Србије и одвела у Батајницу, где је малтретиран и претучен. Да случај буде још апсурднији, разлог за киднаповање Жаркова је био сукоб владике и студента око девојке! Тужилаштво интезивно ради на овом случају, за сада су саслушани батинаши и жртва, а питање је дана кад ће своју верзију догађаја морати да саопшти и овај високи црквени великодостојник. Ово је за Нова.рс изјавила сама жртва, наводећи да се отмица догодила након расправе између њега и владике Стефана, а сада се, нашој редакцији, овим поводом, јавио и један студент Богословског факултета који стаје у одбрану владике, а чију поруку вам преносимо у целости:

– Ових дана у појединим медијима појавила се вест о наводној отмици, претњама и немилом догађају иза којег наводно стоји један владика СПЦ. И то баш сада, у сред ове муке коју имамо, стања у земљи, у Црној Гори и баш сада, пред завршетак радова на изградњи Храма Светог Саве и уочи самог отварања Храма!

Жао ми је увек када неко покушава да науди и уруши углед честитих људи а нарочито оних честитих и трудољубивих унутар Цркве. И жао ми је што и сам улазим у овај сплет али – не могу да ћутим. Дужност ми је, као ревносног хришћанина, као забринутог грађанина наше Србије и ако Бог да будућег свештенослужитеља, да кажем истину. Грех је и не урадити добро онда када си за то у могућности.

Kо стоји иза свих ових сплетки? Kоме иде у прилог да наружи једног вредног, поштеног и праведног владику? Kаква је веза ,,отетог” Марка Жаркова и “Човека из сенке”?

Тај “Човек из сенке” добро је познат круговима унутар Цркве па и шире. Реч је о оцу Стојадину Павловићу или “Ојадину” како га зову они који су нажалост били принуђени да сарађују са њим. Није тајна да је прота нашироко познат као велики среброљубац, насилник и богохулник.

Kажу: Богу се моли, паре воли! Јер, прота “Ојадин”, директор Патријаршијске управне канцеларије дошао је до великог богатства. Станује у вили на Дедињу без накнаде (чак и комуналије плаћа Патријаршија) а списак некретнина и имовине његове породице је поширок.

Прота који, зарад личних циљева, не преза ни од чега, заједно са – сада већ јавности познатим – Бранком Лучићем, 2015. године, са намером да постане старешина Храма Светог Саве, сменио је оца Радивоја Панића. Ту се није зауставио. Јер, 2017. године, покушао је владику Арсенија, тада старешину Храма, да прогласи лоповом а ево, три године касније, владику Стефана, опет старешину Храма Светог Саве, да направи силеџијом и насилником.

Да подсетимо, Бранко Лучић, “Ојадинов” ортак, 2018. године извршио је покушај пљачке благајне у Патријаршији СПЦ када је насилно упао са оружјем у руци и затражио од благајника новац. Бранков “топли другар” јесте Марко Жарков, и поред уске везе са богатим протом који је и био проверено човек тадашњег ДБ-а, обојица данас имају јаке везе родбинске у полицији, у служби.

Некадашњи уредник (и самозвани власник!?) ТВ Храм и духовник крипте у Храму Светог Саве, Ојађени(х) прота, данас не мирује. Поред спремности да на силу и уз помоћ појединих медија избатина народ око спорне изградње цркве-брвнаре у насељу “Степа Степановић”, овај дрски нечовек ни Патријарху не опрашта. Kлевета га у свим епархијама ван Србије и свим силама се труди да наруши углед оних поштених људи Цркве.

Управо данас Стојадин у Босни кује нове планове.

– Kо стоји иза њега?
– Докле ће измишљати и терорисати?
– Најважније: ко га штити?
– Чије грехе испаштамо?

 

 

Надлану

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here