Створићемо кососвску војску, брига нс за Србе

Поделите:

Не занима га разграничење, жели косовску војску по сваку цену, за шта каже да има подршку САД

Грађани Kосова не треба да брину о могућем споразуму са Србијом, размени територија или корекцији граница, јер до тога неће доћи, рекао је лажни премијер лажне и самопрокламоване државе Kосово Рамуш Харадинај на конференцији за новинаре након званичне посете Сједињеним Америчким Дражавама, преноси РТK.

Харадинај је, након повратка из САД, рекао како су амерички званичници мишљења да Kосово треба остати у актуелним границама.

– Сви су изразили мишљење да је споразум са Србијом о признању Kосова неопходан, али не и померање граница или размена територија. Уверавам вас да немате разлога за бригу, јер идеја о корекцији граница и размени територија није потекла од Сједињених Америчких Држава – истакао је он.

Харадинај је казао да су главне теме на састанцима са званичницима САД биле безбедност, формирање војске Kосова, чланство Kосова у ИНТЕРПОЛ-у као и дијалог са Београдом.

– Нагласио сам да је неопходан правно обавезујуц́и споразум, али не преко померања граница или територијалне размене. Што се тиче трансформације Безбедносних снага Kосова у војску Kосова добило је благослов Америке да се то уради. Такође, могу додати и то да неће бити одлагања либерализације визног режима на Kосову – казао је Харадинај.

Човек који је постао познат по стравичним злочинама над српским и неалбанским становништвом на Kосову и Метохији коментарисао је посету Тачија језеру Газиводе, казавши да Тачи треба да посећује све делове Kосова као и да Газиводе припадају свим грађанима Kосова, закључује се у извјештају РТK.

еспресо

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here