Суд тврди да не провоцира Дураковића: Рочиште одређује слободан термин

Поделите:

Рочиште по тужби редитеља Емира Кустурице против бившег начелника Општине Сребреница сасвим случајно је заказано за 11. јул.
РОЧИШТЕ по тужби редитеља Емира Кустурице против бившег начелника Општине Сребреница Ћамила Дураковића и фирме “Аваз – Рото прес” Сарајево сасвим случајно је заказано за 11. јул, када се у Поточарима одржава комеморација поводом годишњице злочина у Сребреници.
То је “Новостима” потврдила службеник за односе с јавношћу Основног суда у Вишеграду судија Данијела Бојовић.

– Рочиште је сасвим случајно заказано за тај датум и суд није имао намеру да било кога провоцира и увреди – рекла је судија Бојовић.

Она каже да је сваки судија самосталан и непристрасан у заказивању рочишта, али да се све судије једноставно руководе слободним терминима.

– Све стране у поступку пред судом имају једнака права. Уколико буде поднесен захтев за промену термина, увек постоји могућност да се рочиште одгоди за неки други дан – рекла је Данијела Бојовић.

Кустурица је тужио Дураковића и “Аваз – Рото прес” због текстова објављених у “Дневном авазу” и тражио одштету од 12.000 КМ. Претпоставка је да се тужба односи на текст под насловом “Кустурица режира отимање земље од сребреничких Бошњака”.
РОЧИШТЕ НА ДАН СРЕБРЕНИЦЕ

НАКОН што је добио позив за рочиште, Дураковић је изјавио да и људи у Јапану знају шта се догађа 11. јула у 13 часова у Поточарима, а то наводно не зна Основни суд у Вишеграду.

– То је намерна провокација уперена према некоме ко је преживео геноцид. У најмању руку то је лицемерно и увредљиво према мени као особи. То је преседан – рекао је Дураковић.

Вечерње Новости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here