Суд у Сплиту одбио укидање притвора капетану Драгану

Поделите:

Претресно веће Жупанијског суда у Сплиту одбило је захтев Драгана Васиљковића, познатијег као Капетан Драган, за укидање истражног притвора, саопштено је из Документационо информациони центар „Веритас“.

Судско веће је одлучило да расправа у процесу против Капетана Драгана буде одложена за 20 и 21. септембар.

Капетан Драган је затражио укидање истражног затвора, јер, како сматра, више нема разлога да и даље траје и нагласио да је из судског списа видљиво да неће моћи бити донесена осуђујућа пресуда.
Иако је главни претрес јаван ни у среду ни четвртак у судници у Сплиту није било медија, наводе из „Веритаса“.

Одбрана оцењује да је разлог незаинтересованости медија тај што су сведоци одбране успешно оспорили све наводе оптужбе.

Капетан Драган је као командант српских добровољачких јединица у Хрватској оптужен за ратне злочине почињене над заробљеним припадницима Хрватске војске и хрватске полиције у Книну у лето 1991. године и у селу Брушка код Бенковца, у Далмацији, у фебруару 1993. године, пренеле су бањалучке Независне новине.

Курир, Танјуг

Поделите:

1 COMMENT

  1. Пицеке БОЛИ то што је капетан Драган, са пар десетина момака, држао ту целу, за њих повелику, област очишћену од усташких „јунака“ – баш оних чији су, исти такви, преци немилице клали у време сваке окупације Балкана од стране европских и иних моћника. Чим се неко успротивио, а не ишао као овца на клање у току другог рата, Пицеки су се вратили свом правом обличју а ла Матош, „о та уска варош, о ти уски људи…“. ЗАТО га мрзе – више него Милошевића и Алију заједно. А Србија ништа не чини за овог, очигледно чистог, војника без мрље. СРАМОТА!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here