Сукоб Тачија и Харадинаја: Тачијева ”корекција граница” неприхватљива за Харадинајево ”Косово”

Поделите:

Хашим Тачи се пре неколико дана састао са представницима цивилног друштва Албанаца из Прешева и члановима Удружења новинара. Он је истакао да већина грађана Прешева и Бујановца подржава идеју у оквиру корекције граница или разграничења са Србијом. Рамуш Харадинај је на конференцији за штампу поновио да је тзв. Влада против идеје о корекцији граница и позвао се на изјаву Данијела Сервера који је рекао да та идеја потиче од Србије и Русије. Харадинај је нагласио да енергија која се троши на расправу о границама треба да се усмери на то да Косово буде признато од стране пет држава чланица ЕУ које га не признају.

Видовдан 

Поделите:

2 Коментари

  1. Gde je bila rasprava u Srbiji o toj korekciji granice? Prvo da li je to realno resenje a drugo da li je dobro resenje? Severna Mitrovica je jedini urbani centar na Kosovu. Gde ce da se lece Srbi jucno od Ibra ako nemaju Severnu Mitrovicu. Bice potpuno gradjani drugog reda i preti im asimilacija. Sta ce biti sa kulturnom bastinom na Kosovu. Dok je ovakvo kakvo takvo multietnicko Kosovo to je brana ujedinjenju sa Albanijom. Velikodrzavne projekte na Balkanu velike Sile nece dozvoliti.

  2. Medjunarodna zajednica je osmislila Kosovo kao drzavu Srba i Albanaca. Nece dozvoliti ujedinjenje Kosova i Albanije, kao sto nije dozvolila ni veliku Madjarsku, ni veliku Bugarsku, Srbiju, Hrvatsku, nastavi niz. Nemci imaju 4 drzave, Francuzi tri, Spanci i Arapi ne brojeno. Iluzorno je ocekivati da ce Srbi i Albanci uspeti da sve svoje suplemenike okupe pod istim krovom.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here