СУПЕРХЕРОЈ СИРИЈЕ: Поручник Хасан оборио 16 америчких томахавка!

Поделите:

После ваздушних удара САД, Велике Британије и Француске, Сирија слави поручника Хасана ал Џурефа!

Овај млади човек је пре седам година, док крвави рат у Срији још није почео, вероватно играо игрице на компјутеру, где се суочавао са непријатељем.

Сада, у униформи војске Сиријске Арапске Републике, у редовима против-ваздушне одбране, он ратује са стварним непријатељем. После напада америчке коалиције, Хасан је за 24 часа постао суперхерој Сиријаца, јер је заједно са својим ратним друговима оборио 16 непријатељских крстарећих ракета, усмерених на аеродром Ал-Думаир, базу Монте Касјун и објекте у местима Рухаиб и Кисвах.

Сиријски систем ваздушне одбране, произведен у Совјетском Савезу, оборио је 71 од 103 крстареће ракете, које су испалили САД и њихови савезници, изјавио је данас генерал-пуковник руске војске Сергеј Рудској.

Рудској је рекао да нема жртава ноћашњег ваздушног удара и да су сиријски војни објекти, који су били мета САД, Британије и Француске, претрпели само мању штету, преноси АП.

Он је навео да би Русија могла да размотри сандбевање Сирије и других земаља ракетним системима С-300, наводи Ројтерс.

Сиријски председник Башар ел Асад оценио је данас да су напади западних земаља у Сирији пропраћени кампањом „лажи“ и дезинформација у Савету безбедности УН.

 

курир

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here