SUPERHEROJ SIRIJE: Poručnik Hasan oborio 16 američkih tomahavka!

Podelite:

Posle vazdušnih udara SAD, Velike Britanije i Francuske, Sirija slavi poručnika Hasana al Džurefa!

Ovaj mladi čovek je pre sedam godina, dok krvavi rat u Sriji još nije počeo, verovatno igrao igrice na kompjuteru, gde se suočavao sa neprijateljem.

Sada, u uniformi vojske Sirijske Arapske Republike, u redovima protiv-vazdušne odbrane, on ratuje sa stvarnim neprijateljem. Posle napada američke koalicije, Hasan je za 24 časa postao superheroj Sirijaca, jer je zajedno sa svojim ratnim drugovima oborio 16 neprijateljskih krstarećih raketa, usmerenih na aerodrom Al-Dumair, bazu Monte Kasjun i objekte u mestima Ruhaib i Kisvah.

Sirijski sistem vazdušne odbrane, proizveden u Sovjetskom Savezu, oborio je 71 od 103 krstareće rakete, koje su ispalili SAD i njihovi saveznici, izjavio je danas general-pukovnik ruske vojske Sergej Rudskoj.

Rudskoj je rekao da nema žrtava noćašnjeg vazdušnog udara i da su sirijski vojni objekti, koji su bili meta SAD, Britanije i Francuske, pretrpeli samo manju štetu, prenosi AP.

On je naveo da bi Rusija mogla da razmotri sandbevanje Sirije i drugih zemalja raketnim sistemima S-300, navodi Rojters.

Sirijski predsednik Bašar el Asad ocenio je danas da su napadi zapadnih zemalja u Siriji propraćeni kampanjom „laži“ i dezinformacija u Savetu bezbednosti UN.

 

kurir

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here