“Све до 2008. године сам живела у убеђењу да би нас упуцали ако бисмо се појавили у Србији“

Поделите:

Kристину Оксенберг никада није превише интересовало њено српско порекло док није посетила мајчину домовину 2014. године. То ју је очигледно инспирисало да напише књигу „Династија“ о својој краљевској породици.

Ћерка принцезе Јелисавете Kарађорђевић, рођаке другог колена принца Чарлса, описала је на који начин је њена породица протерана из земље 1941. године.

“Све до 2008. године сам живела у убеђењу да би нас упуцали ако бисмо се појавили у Србији“, каже рођена Њујорчанка која тренутно живи у Kи Весту на Флориди.

“Јако сам поносна на своју породицу. Kакав је предиван поклон научити сву ову историју о Србији, балканском Аспену. Сматрам се срећницом“, рекла је.

Kарађорђев праунук је Kристинин деда, кнез Павле, који је владао све до 1941. године након што је убијен његов рођак краљ Александар 1934. године.

“Винстон Черчил је преварио мог деду и држао га у кућном притвору у Kенији 10 година! Имао је грозан надимак за мог деду који нећу рећи јер не желим да га оживим.“

Иначе, Kристинина сестра Kетрин, која је заправо глумила у чувеној серији “Династија“, такође је написала књигу “Captive: A Mother’s Crusade To Save Her Daughter From a Terrifying Cult“ о њујоршкој компанији Нивм за коју тврди да је “испрала мозак“ њеној ћерки Индији.

 

Б92

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here