Све спремно за кићење престонице

Поделите:

Екипе “Јавног осветљења” ускоро почињу да постављају новогодишњу расвету широм Београда. Ове године нема куповине нових украса, за монтажу биће издвојено до 50 милиона

ЕКИПЕ ЈП “Јавно осветљење” спремне су да почну са постављањем новогодишње декорације, а за послове монтаже биће издвојено између 40 и 50 милиона динара. Монтирање светиљки и лампиона трајаће педесетак дана, а требало би да почне до октобра. Накит ће да засветли пре отварања манифестације “Београдска зима”, која почиње око 20. новембра.

Програмом пословања “Јавног осветљења” у ставци “новогодишња расвета” за ову годину планиран је износ од 204 милиона динара, али се од тих пара неће набављати нова празнична декорација – каже директор “Јавног осветљења” Александар Цинцар Попоски. – Тај износ се односи на трошкове амортизације, демонтаже, монтаже и осигурања.

У цифру од 204 милиона динара, према објашњењу Цинцара Попоског, осим амортизације ангажоване новогодишње опреме, улазе и трошкови одржавања и чувања опреме, односно закуп магацина.

– Трошкови су и за ангажовање радне снаге на монтажи и демонтажи опреме, као и ангажовање специјалних возила и машина и трошкови помоћног материјала. Пошто смо прошле године имали много проблема са уништавањем расвете, ове године смо је осигурали, па је и то део укупне потрошње – објашњава директор.

Од целокупног износа опредељеног за празничну декорацију, 24 милиона динара у марту је наплаћено за послове демонтаже прошлогодишње празничне расвете. Град ће се, како истичу у овом градском предузећу, ове године окитити старим украсима.

ПРОШЛЕ ЗИМЕ 300 МИЛИОНА

ГРАД је прошле године у декоративно празанично осветљење уложио око 300 милиона динара, скоро дупло више него 2017. када је издвојено око 170 милиона динара. А током прошлих празника сијало је 20 локација више него ранијих година.

Novosti

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here