ШВЕДСKА МИНИСТАРKА: Срамота је да Орбан диже наталитет, он жели белу мађарску децу!

Поделите:

Либерална  Sofia Nerbrand која пише за шведски лист Sydsvenskan, тврди како би мађарски премијер Виктор Орбан „требао да се срами“ због тога што жели да повећа наталитет у Мађарској. Швеђанка је у тексту који одише расистичком мржњом према Европљанима измислила цитат Виктора Орбана о „белој деци“. Истовремено у екстремистичком ставу и увредама према мађарској деци придружила јој се и министарка Annika Strandhäll..

У свом чланку,  Sofia Nerbrand пише: „Виктор Орбан изјавио је како му је циљ да мађарски народ буде већи уз помоћ белог мађарског потомства – не имиграната“ иако Орбан није помињао Белце или белу боју коже, већ је шведска либералка убацила тај део и лажни цитат.

Након тога се 45-годишња либералка окомила на све државнике који свој народ стављају на прво место.

„Реторика и политика која награђује властити народ те искључује друге не би смела имати места у данашњој Еуропи,“ пише Нербранд.

Узнемирујућим тврдњама Нербранд придружила се, министрка социјалне заштите Анника Страндхäлл из Социјалдемократске странке са шовинистичким коментаром упереним против особа Мађарског порекла и њихове деце.

„Оно што се догађа у Мађарској је алармантно. Орбан сада жели више рађања ‘оригиналне’ мађарске деце,“ написала је министарка на Твитеру.

Дневна газета

Поделите:

1 коментар

  1. На мом материњем језику би је назвао куја, женка ћене (кера, пса) Нека прочита ако јој из њеног легла нема ко испричати шта су јој претци све радили са обојеном популацијом, људима друге боје коже и вере!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here