Шведска: Новинар открио како функционише полицијска истрага силовања 12-годишње девојчице

Поделите:

Шведски новинар, који истражује случај силовања 12-годишње девојчице, назвао је контакт особу у полицији како би проверио у којем је стању истрага те зашто полиција није обавила чак нити информативни разговор с главним осумњиченим у периоду од два мјесеца након што се злочин догодио.

Речи службенице сведоче о јаду, беди и немоћи шведске полиције која се напросто „не може носити“ с енормним бројем случајева.

Девојчица је још у српњу ове године насилно одвучена у једну чекаоницу у центру града Стенунгсунд, након чега је премлаћена и силована те јој је нападач запријетио смрћу.

Идентитет осумњиченог нигде није споменут, али га очито знају и мајка девојчице те сам новинар. Унаточ пријави осумњиченог, полиција „није имала довољно особља“ да обави било какав разговор.

Након што је новинар упитао зашто се развија таква бизарна ситуација, добио је занимљиво противпитање: „Знате ли колико случајева силовања имамо?“

Дакако, о бројкама се може нагађати, а новинар је рекао да не зна. На то је уследио његов коментар како је ипак ријеч о 12-годишњој девојчици те би полиција барем по питању деце требала озбиљније реаговати, посебно када су сви подаци осумњиченог познати.

Међутим, ту је услиједио потпуни шок, о чему свједочи и израз лица новинара. Наиме, контакт особа рекла је: „Имамо 3-годишњу децу која су силована.“ Према ријечима службенице, „то су реалности и то је стравично жалосно. То је све што могу рећи.“

Сваки коментар је сувишан, али треба у најсаркастичнијем тону додати да је Шведска доиста рај … за силоватеље!

 

Трибун.хр

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here