ШВЕДСКА ПРОТИВ АСАНЖА поново отвара случај силовања

Поделите:

Шведско тужилаштво у понедељак је саопштило да поново отвара истрагу о оптужбама за силовање против оснивача ВикиЛикса Џулијана Асанжа

СТОКХОЛМ – Шведско тужилаштво у понедељак је саопштило да поново отвара истрагу о оптужбама за силовање против оснивача ВикиЛикса Џулијана Асанжа.

„У понедељак сам одлучила да поново отворим истрагу“, рекла је на конференцији за новинаре помоц́ница тужиоца Ева-Мари Персон.

Она је рекла да су се створили услови да се захтева његова предаја Шведској на основу европског налога за хапшење, што није био случај пре 11. априла, када га је британска полиција ухапсила у амбасади Еквадора.

Асанж негира оптужбе, а да би избегао изручење Шведској 2012. године склонио се у амбасаду Еквадора у Лондону и добио азил.

Међутим, азил му је прошлог месеца укинут и Асанж је ухапшен.

Његово изручење траже и САД, због наводне улоге коју је имао у објављивању поверљивих војних и дипломатских докумената 2010. године.

Beta

Поделите:

1 коментар

  1. Дело АСАНЖА је бесмртно. Његов утицај на разоблачење намера сиониста је немерљив. Хилари Клинтон, еврејка (прабаба јој је пореклом из околине Одессе) је јавно тражила да га убију војном навођеном ракетом кроз прозор Амбасаде. У ствари, он је срушио Дубоку државу, срушио је неоконсе, разврат, и содому и гомору. НИ СВЕМОЋНА НСА није могла срушити сервере Викиликса. Асанж (на хебрејски Ассанге) је објавио да ће обелоданити још необелодањених докумената. Чекамо!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here