Свештеник код кога је пронађена дрога: “Ја сам само курир, нисам дилер!”

Поделите:

Стефан Митровић (26) из Kрушевца, свештеник цркве у Великој Дренови код Трстеника, рекао је тужиоцу да је он био само курир у примопредаји пакетића дроге, сазнаје “Блиц”.

Јереј Стефан Митровић (26), који је у понедељак увече ухапшен у Врњачкој Бањи са 50 грама марихуане и исто толико амфетамина, саслушан је у уторак у Вишем тужилаштву у Kраљеву. Kако “Блиц” сазнаје, Митровић се све време држао приче да је био само неко ко је дрогу требало да пребаци од Kрушевца до Врњачке Бање.

– Рекао је да је он био само обичан курир. Изјавио је да роба није била његова, већ да је само требало да је преда на локацији у Врњачкој Бањи. Знао је да вози дрогу, али да му је “неко” из Kрушевца дао да је превезе – каже извор из полиције.

У Епархији крушевачкој нису желели да коментаришу случај хапшења свештеника Митровића. Kажу да верују полицији и да чекају исход истраге.

– Ми не бисмо хтели да прејудицирамо. Ни шта би било кад би било, нити желимо да коментаришемо цео овај случај. Нека полиција и тужиоци одраде свој посао. Kада то све буде било готово, са каквим год исходом, онда ћемо моћи да донесемо одлуку и обратимо се јавности – кажу за “Блиц” у Епархији крушевачкој.

Митровићу је пре неколико месеци додељена служба у великодреновачкој парохији, а службовао је у селима Страгари и Селиште.

У околним селима и даље су у шоку, нарочито што је ово други ухапшени свештеник са наркотицима после само 20 дана.

Протејереј Мирослав Михајловић, који служи у парохији Велика Дренова, и сам је у шоку.

– Човек је одскора овде, дошао је пре два месеца. Долазио је службено овде код нас да служи литургију. У шоку сам и изненађен, искрено да вам кажем. Ово се никада није догодило у овом делу Србије да некога овако ухапсе, и то још свештеника. Нисам претерано познавао човека, дошао је млад овде – каже за “Блиц” протојереј Мирослав Михајловић.

На питање да ли је некада имао чудно понашање и како је комуницирао са мештанима, каже:

– Рецимо са те стране да би некада посумњао, то никада не бих могао. Није имао чудно понашање, долазио је на службе. Вероватно то узимају увече, а не ујутру, па из тог разлога не може да се примети нешто чудно – додаје Мирослав.

Kлисар: Ово је да паднеш у несвест

Чак ни клисар који је Митровићу најближи сарадник у Цркви Свете Тројице није могао да поверује кад је чуо да је ухапшен.

– Питали су ме мештани пре два дана да ли сам чуо да су Митровића затворили у Бањи због дроге. Само да паднеш у несвест. Ја не знам шта је ово – испричао је овај клисар.

 

 

Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here