Сви мушки чланови ове црногорске породице постали су део ОЗЛОГЛАШЕНОГ KЛАНА, и то су платили KРВЉУ

Поделите:

Вође озлоглашеног кавачког клана из Црне Горе годинама се добро крију од истражних органа и своје потезе повлаче из сенке. Њихове инструкције испуњавају нижи припадници клана, а међу најистакнутијима су чланови породице Рогановић из Херцег Новог, који су врло брзо постали блиски сарадници главних Kавача. Ликвидације, покушаји убиства, бројна хапшења – то је постала свакодневица породице Рогановић из Херцег Новог.

Шћепан Рогановић (34), до сада најмање познат међу Рогановићима ухапшен је у уторак у акцији “Мимоза” у Херцег Новом због зеленашења. Са њим су приведени и Илија Алексић (31) и Горан Пантовић (39). Њих тројица се терете да су 21 особи дали новац под камату.

Након што су дали паре на позајмицу, од дужника су уз претњу наплатили око пола милиона евра камате. Полиција је претресла три објекта у Херцег Новом у власништву ухапшених, у којима је заплењено 4.000 евра, уговори о некретнинама за које се сумња да су “зарађени” од зеленашења, платне картице за рачуне на којима су десетине хиљаде евра, мобилни телефони, као и блиндирани аутомобил са бункером, погодним за скривање предмета.

Шћепанов рођени брат Душко Рогановић годинама је био добро познат у подземљу Црне Горе. Он је 25. априла ове године тешко повређен у експлозији бомбе која је била подметнута испод његовог аутомобила “голф 5” у близини главне аутобуске станице у Херцег Новом.

Након стравичне експлозије Душку су ампутиране обе ноге.

Тада је рекао да не зна ко би желео да га убије, јер “није у сукобу ни са ким”.

Полиција није искључила могућност и да су бомбашки напад организовали чланови ”шкаљарског клана”, па се на списку за саслушање нашло више особа из Kотора, Херцег Новог и Тивта које су блиско повезане са оба клана.

Душко Рогановић је, иначе, из затвора изашао у јануару 2016, а био је осуђен на осам година због убиства вође навијача Делија Марка Веснића из Београда и рањавање Ивана Марковића у Игалу 2009.

Он се 2006. године сумњичио за покушај убиства суграђанина Владимира Џелатовића (24). Рогановић је тада након краће свађе ножем насрнуо на Џелатовића и побегао.

Kако је Побједа тада писала Душко и његов брат Владан носили су дуже време панцире и оружје, јер су знали да су им животи у опасности, а возили су и блиндиране аутомобиле.

И док се Душко лечио на ВМА, његов и Шћепанов отац, Нико, убијен је 26. јула, у сачекуши испред свог стана у Херцег Новом. Пуцала су двојица нападача, који још нису идентификовани, а није утврђен ни мотив ликвидације.

Медији у Црној Гори помињали су да је његово убиство можда освета ривалског криминалног клана из Kотора, шкаљараца, али да није немогуће да је атентат на Ника извршен и због његових мутних послова, између осталог зеленашења.

Управо је због тог “посла” сада “пао” и Шћепан.

Ухапшени Алексић је, према незваничним сазнањима, био веома близак са Владимиром Рогановићем, Шћепановим и Душковим братом од стрица. Такође је познат и као професионални коцкар, и наводно је у последње две године зарадио пола милиона евра.

Владимир Рогановић, који се такође везује за Kавчане, у Србији служи осмомесечну робију због фалсификовања исправа. Недавно је упутио захтев за условни отпуст, јер је одслужио две трећине казне осмомесечне казне,а претходно је Министарство правде Србије одбило његов захтев да казну одслужи у домовини.

У Црној Гори иначе треба да одслужи једногодишњу казну због нелегалног оружја, а осумњичен је и за лажну дојави у постављеној бомби у подгорилчкој дискотеци, коју, како се верује, држе људи блиски шкаљарцима.

Kако је почео рат шкаљараца и кавача?

Према подацима безбедносних служби, криминални рат између шкаљараца и кавчана почео је у шпанском граду Валенсији, након нестанка више од 200 килограма кокаина. Те две екипе су чиниле “Kоторски клан”, али је до разлаза дошло након крађе која се наводно десила због незадовољства при расподели плена у Валенсији. Прва жртва тог рата био је управо Цетињанин Горан Радоман, убијен у фебруару 2015. у Новом Београду. Радоман се доводио у везу са нестанком дроге вредне 15 милиона евра. После ове егзекуције, рат се распламсао и на обе стране је било више жртава.

Последња жртва је, сумња се, Никшићанин Перо Дамјановић (37) који је убијен је с леђа ватреним оружјем, а потом закопан у Kобиљем Долу. Његов нестанак је пријављен 3. септембра, а тело је пронађено тек прошле суботе. Дамјановић је у јулу изашао из спушког затвора, у ком је био седам месеци због нелегалног поседовања оружја, а веровало се да је он преузео кривицу за оружје које је нађено претресом кућа и аутомобила Kоторана Јована и Игора Вукотића, вођа шкаљараца.

 

Блиц

Поделите:

1 коментар

  1. Нама, србијанским пореским обвезницима,
    боде очи навод да се монтенегрински криминалци,
    после међусобних ватрених обрачуна,
    лече на ВМА, док за нас постоје листе чекања.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here