Тачи, Харадинај и Весељи имају план како да разједине Србе на Косову

Поделите:

Албанци направили списак за ликвидацију лидера Срба који не подржавају формирање Војске Косова, ексклузивно сазнаје „Ало!“.
Према нашим информацијама, Албанцима је дато зелено светло са Запада да покушају да разједине Србе на Косову, а план је да се тамошњим лидерима прво понуди новац, следе уцене, а ако ништа од тога не успе, планиране су ликвидације!

Како сазнајемо из безбедносних структура, тајна служба Албанаца са Косова ШИК већ је направила спискове са именима и спремила детаљан план ликвидације српских лидера, као и њихове нестанке, односно несрећне случајеве.

– Албанци сада покушавају да новцем дођу до појединих српских представника и преко њих се изборе за гласове за формирање војске Косова. Њихов превасходни задатак је да узму највећи део неалбанског корпуса и ставе под своју контролу, ако им то не успе, прелазе на следећи план. Тајна служба Албанаца ШИК до сада је веома успешно уклонила све доказе против Рамуша Харадинаја и Хашима Тачија. Харадинај и Тачи обећавају сигурно формирање војске Косова, која би се одмах позиционирала на администаративној линији са Србијом. Сувишно би било објашњавати шта би то значило за Србе на Косову и какав би то безбедоносни изазов за Србију био – каже наш извор и подсећа да ШИК постоји још од 1996. и да је реч о веома моћној организацији, која има упоришта у свим владама у окружењу.

– Од око 900 милиона марака, колико је прикупљено за побуну на КиМ од 1996. до 1999, како се наводи о извештају БИА о албанском тероризму, половина новца је од трговине наркотицима, чиме се бавио управо ШИК! Тачи је некада у ШИК-у био руководилац у контраобавештајној служби. Међу руководиоцима те тајне службе био је и Фатмир Љимај, блиски Харадинајев сарадник и такође командант ОВК – наставља наш извор.

Коментаришући ову ситуацију, аналитичар Саша Боројевић за „Ало!“ каже да је ШИК веома разгранат и веома опасан.

– Нажалост, у прављењу тог списка и лоцирању водећих Срба помажу поједини Срби, који баш у Косовској Митровици граде зграду у српском делу, и то са албанским партнером и фирмом. У оквиру ШИК-а се налазе и одељења за пропаганду ван Косова и на Косову, па одељење за финансије и донације и одељење виђенијих људи за одбрану интереса рата, дакле, несумњиво је да се ради о веома моћној организацији! Познато је да су европске безбедносне службе још 2011. водиле истрагу поводом мистериозне смрти сведока Агима Зогаја у Немачкој, а за кога је био задужен Еулекс. Зогај је био један од кључних сведока против Харадинаја, а нарочито против Љимаја, за злочине у Клечки. Истрага је обухватала и једног бившег политичког саветника шефа мисије Еулекса, који је био блиско повезан са Кадријем Весељијем, који је водио обавештајну службу ШИК, и Џавидом Хаљитијем, предводником контраобавештајне службе. Они су имали и политичке функције – каже наш саговорник.

Ало

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here