Тачи: Институције Косова не могу водити они који су користили насиље у политичке сврхе

Поделите:
КАО ЗАДАТАК НОВЕ ВЛАДЕ ОЗНАЧИО И ФОРМИРАЊЕ АСОЦИЈАЦИЈЕ ОПШТИНА СА СРПСКОМ ВЕЋИНОМ

ПРЕДСЕДНИК „Косова“ Хашим Тачи изјавио је да институције не могу водити они који су користили насиље у политичке сврхе, и истакао да неће чинити уступке нити једној партији, коалицији или појединцу.

„Ја немам никаквих предрасуда нити према било ком појединцу нити политичкој формацији, али употреба насиља за политичке циљеве је у супротности на духом Устава, са уставним поретком, законом и нашом евроатлантском прошлошћу и будућношћу и демократијом на Косову“, казао је Тачи у интервјуу за албански програм Гласа Америке.

Тачи је најавио да су циљ састанка са представницима парламентарних политичких странака који је заказао за понедељак формалне консултације око датума заказивања конститутивне седнице.

Нова влада, како је прецизирао, треба да оствари обавезе у процесу демаркације граничне линије са Црном Гором и формирања Асоцијације општина са српском већином.

Одговарајући на примедбе због његовог учешћа у бриселском процесу, Тачи је рекао да они који дају примедбе треба да прочитају Устав и законе Косова.

„Ја као председник представљам спољну политику Косова, водим је и координишем. Ја бих требао да будем критикован ако не бих преузео одговорности и био учесник (дијалога). Ја само остварујем своје уставне обавезе“, казао је Тачи.

      Бета

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here