Тачи преко шефа кабинета поручио Дачићу: Идеје о подели Косова су – застареле

Поделите:

БЕКИМ ЧОЛАКУ: ВУЧИЋЕВ „УНУТРАШЊИ ДИЈАЛОГ“ ЋЕ ПОМОЋИ СРБИЈИ ДА СЕ ПОМИРИ СА ГУБИТКОМ КОСОВА

ШЕФ кабинета председника Косова Беким Чолаку оценио је данас да су идеје о подели Косова, размени територије или промени граница, застареле и да не доприносе регионалној стабилности.
Реагујући на најаву министра спољних послова Србије Ивице Дачића да ће у оквиру предстојећег унутрашњег дијалога о Косову и Метохији предложити поделу те територије на српски и албански део, Чолаку је оценио да тај дијалог „не би требао да буде платформа за промовисање свакојаких идеја или предлога“.
„Очекујемо од званичника Србије да се уздрже и да не излазе у јавност са ризичним предлозима као што су подела, размена територија или промена граница јер су те идеје, од кога год долазиле, застареле и не доприносе регионалној стабилности“, казао је Чолаку за радио Слободна Европа.
Он је поздравио позив председника Србије Александра Вучића на унутрашњи дијалог о Косову и Метохији наводећи да ће дијалог „помоћи руководству и народу Србије да схвате и прихвате реалност о независном Косову“.

Изјава шефа кабинета косовског председника прва је реакцију званичне Приштине на Вучићеву најаву о отварању унутрашњег дијалога о Косову и Метохији.

Бета

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here