Тачи: Споразум уз обострано признање, промену резолуције 1244

Поделите:

Косовски председник Хашим Тачи, после састанка са саветником председника САД Доналда Трампа за националну безбедност Џоном Болтоном, рекао је да су закључили да је сада историјски тренутак који Београд и Приштина не треба да изгубе да би постигли коначни споразум, уз обострано признање.

“Постоји јединствена, потпуна подршка, заједнички закључак је да је прави тренутак, историјски тренутак који Косово и Србија не треба да изгубе, да би постигли коначни споразум уз обострано признање, промену резолуције 1244 и чланство Косова у УН “, рекао је Тачи после састанка, преноси РТК2.

Он је навео да су Бела кућа, Трампова администрација и Болтон јасно истакли да ће решавањем проблема на Балкану, укључујући затварање једновековног конфликта између Београда и Приштине, кроз мировни споразум, и Европа бити мирнија и снажнија.

Тачи је казао да ће споразум бити свеобухватан, што укључује многе аспекте и отворена питања између две стране, о којима ће преговарачки тим, за који ће се гласати у косовској скупштини, преговарати са српским преговарачким тимом.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here