Тачно је, Нутела има два рецепта за различита тржишта

Поделите:

Оргинални је рецепт, онај из Италије, доступан је у свим земљама чланицама, осим у Немачкој, потврдио је Фереро

Kонтроверза око разлике у квалитету Нутеле најпре је резултат различитих рецепата у производњи, као и традиције и укуса потрошача.

То је изјавила Мари-Паули Бенаси, директорка Главне управе за правосуђе и заштиту потрошача при Европској комисији, на округлом столу о правима потрошача одржаном у Загребу.

Протеклих година су различите студије у неким државама чланицама указале да постоје разлике у саставу и карактеристикама истих робних марки између, углавном, тржишта источних и “старих” чланица. Према мишљењу Kомисије, њихови резултати због различитих начина прикупљања узорка, испитивања и тумачења података нису упоредиви, пише Тпортал.

“Разговарали смо с Ферером, власником производа Нутеле, па су нам објаснили како имају два рецепта. Оргинални је рецепт, онај из Италије, доступан је у свим земљама чланицама, осим у Немачкој. Тамо се користи другачији рецепт”, одговорила је она на упит о проблематици дуалног квалитета производа на европском тржишто, у вези са случајем Нутеле.

“Фереро одсад ради на промени рецепта са циљем приближавања италијанског рецепта свим потрошачима. У Хрватској ће бити доступан оригинални талијански рецепт, као у Француској и осталим земљама чланицама”, додала је Бенаси.

Бенасси је такођер напоменула како не постоји јасна дефиниција квалитета у Европској унији те како пуно тога зависи од традиције и укусу људи. Напоменула је како у ЕУ постоји широка законодавна основа која штити права потрошача, премда је за тај процес као најважнију истакла свест потрошача о властитим правима.

Недељник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here