Тадић: Ја сам се извинио, нек се извини и Вучић

Поделите:

Некадашњи председник Србије Борис Тадић придружио се захтевима из Хрватске да се председник Србије Александар Вучић лично извини Хрватској.

“Независно каква му је била улога 90-их, Вучић је сада председник и Хрватска мора због тога с њим да разговара. Kада је у питању политика извињења, коју Вучић и даље не разуме, проблем је што и с хрватске и бошњачке стране сви изнова траже извињење. Ја сам се извинио. Слажем се и с бившом хрватском премијерком Kосор која је рекла да Вучић мора лично да се извини, али не као председник Србије. Хоће ли то учинити, то је на њему”, рекао је Тадић за регионалну Н1 тв.

Упитан како доживљава српску политику према ЕУ, Тадић каже да има резерву према данашњој српској политици због, како је рекао, вредносног аспекта који је за њега крајње проблематичан.

“Србија се суочава се демократским дефицитом, а то се посебно види по медијским слободама и поштовању политичких противника. Вучић долази из идеологије која је била супротстављена Европи. Апсурдно ми је инсистирање српске јавности да је Вучић вређан од неких удружења долазећи у Хрватску”, рекао је Тадић.

 

 

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here