Тадија Шебез: Информатички геније из Србије освојио злато на Међународној информатичкој олимпијади!

Поделите:

У укупном пласману је био осми, док је, уз такмичара из Русије, Тадија Шебез једини Европљанин који се пласирао међу 10 најбољих информатичара свијета

Успјеси наших младих генијалаца на међународним такмичењима пробудили су велику пажњу свјетске јавности.

Један од њих, Тадија Шебез, из Новог Сада, управо је освојио злато на Међународној информатичкој олимпијади (ИОИ 2020) која је ове године одржана онлајн, а требала је, иначе, бити одржана у Сингапуру.

У укупном пласману је био осми, док је, уз такмичара из Русије, Тадија Шебез једини Европљанин који се пласирао међу 10 најбољих информатичара свијета.

Ријеч је о својеврсном подвигу, јер је ово прва златна информатичка медаља за Србију од 1996. године.

„Ово је невјероватан успјех иначе, мислим да је теже доћи до злата на ИОИ него до олимпијског. Србија је узела још 2 бронзане медаље. Шебез је стварно невјероватан програмер, пратим резултате већ неколико година, начин размишљања, право чудо“, потврдио је наш саговорник.

Подсјетимо, Тадија Шебез је свршени матурант гимназије „Јован Јовановић Змај“.

До сада је успио да се окити бројним наградама, међу којима је потребно истаћи сребрну медаљу на Светској информатичкој олимпијади, прво мјесто на Балканској информатичкој олимпијади, те прве награде на Српској информатичкој олимпијади, али и многе друге.

in4s.net
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here