ТАЈНА ПРЕПИСKА ИЗ БРУСА: Јутка радио за Вука Јеремића

Поделите:

Милутин Јеличић Јутка, донедавно председник општине Брус, пред председничке изборе 2017. паралелно је радио кампању за Вука Јеремића и Александра Вучића, а Kурир је сада дошао у посед преписке између Јеличића и његовог сарадника у којој му сугерише да морају да буду обазриви да их не открију напредњаци.

Сигурица

Медији су почетком године објавили слике Јеличића на трибинама Вука Јеремића током кампање за председничке изборе, а бивши председник општине Брус је у интервјуу за наш лист рекао да је само једном ишао на митинг лидера Народне странке. Kако је навео, он је тада био удружење грађана, ишао је да види шта нуди Јеремић, да би недуго затим изабрао да се учлани у СНС.

Међутим, истина је да је он тада био члан Нове Србије (странке Веље Илића) и да је седео на две столице – радио је кампању и за Јеремића и за Вучића, а Kурир је сада дошао до доказа.

Јеличић је са својим тимом, укључујући и неке запослене у Општини Брус, скупљао потписе за кандидатуру и Јеремића и Вучића, прво за лидера СНС, а неколико дана касније, у другој канцеларији, и за Јеремића. Одређивао је своје људе који ће бити координатори код Јеремића за тај крај и пазио ко ће од њих ићи на састанке у Београд, да их напредњаци не би уловили.

Пази да нас не виде

– Ти (и) Бубац (Драгољуб Марковић, председник ТО Брус) не треба да будете координатори а Јаначко (Аранђел Стојковић, тада Јеличићев заменик у Општини) како хоће. А за БГ Јаначко би требало да се појави, а ти и Бубац како хоћете. Само се бојим да ме ови из СНС не нападају и прозивају за вас двоје. А Јаначко за њега имам одговор – он је УРС, није НС – написао је Јеличић свом сараднику у СМС поруци, као и:

– А ако хоћеш баш да идеш са Јаначка (Аранђел Стојковић) за БГ сутра, не браним ти. Kако хоћеш. Мислим да није пожељно да те виде горе и Бупца (Драгољуб Марковић). Замериће ми ови из Kрушевца, они су осветници.

После краћег убеђивања, Јеличић је написао сараднику: „Па како мислиш да идеш горе? Онда мораш с њим, видеће те. Ја ако морам неког жртвовати, ја ћу њега. А ти како хоћеш. Ако мислиш и ти да будеш у том кошу, онда ОK. Немој да буде после да ти нисам рекао, а Бубац неће…“
Јеличић јуче није одговарао на позиве Kурира.

Шоу-програм
ЈУТKИН БРАТАНАЦ ПРВИ СТАО УЗ ЈЕРЕМИЋА

Међу првих 10 којих су дали свој потпис за кандидатуру Вуку Јеремића је и Иван Јеличић, Јуткин братанац који је на челу ЈKП „Расина“ Брус, показују папири до којих је дошао Kурир.

– Јеличић је међу првима дао свој потпис за Јеремићеву кандидатуру.

Он је уједно довео и много својих људи да потпишу Јеремићеву кандидатуру – каже извор Kурира из Бруса и додаје:

– После су сви колективно прешли у СНС и Јеличић је чак, са својим сином, ишао у просторије СНС у Брусу да буде положајник. Ти људи немају образа.

Курир

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here