Тајне војне делегације САД и Израела спроводе војне вежбе против С-300 система у Украјини!

Поделите:

Израел и САД послали су тајне војне делегације у Украјину како би спровели војне вежбе против руског система одбране С-300 који је Москва послала у Сирију прошлог месеца.

Израелска и америчка делегација стигле су у Украјину, где су их припадници украјинске војске детаљно упознали са “могуц́ностима система [С-300] у различитим сценаријима”, извештава Тимес оф Исраел. Израелски лист је додао да се “авиони Ф-15 обучавају у Украјини против С-300 као део међународне вежбе која укључује израелске пилоте”. Ни Израел ни САД нису спремни да коментаришу ове извештаје.1

Две земље осец́ају потребу да тајно обучавају своје војске да се супротставе систему С-300, након руске испоруке овог система Сирији крајем септембра.

Израелски званичници верују да противавионски ракетни систем С-300 који је Русија испоручио у Сирији још није у функцији. Ова изјава следи објављивању слика које је недавно снимио израелски сателит, на којима се види како је систем распоређен у северозападној Сирији.2

Према извештају Израелаца, С-300 је распоређен у близини другог ракетног система С-400 којим управља руска војска, али Сиријци немају могућност да га користе.

 

Princip info

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here