ТАЈНИ СНИМАK ИЗ ШАПЦА: Петровић наређује изборној комисији како да саботира напредњаке

Поделите:

ДУШАН Петровић и чланови бирачких одбора листе „Небојша Зеленовић – Шабац је наш“ у сусрет изборима који се у суботу понављају на 27 места договорили су скандалозни план – сипати лексилијум у кафу члановима из редова СНС-а! Да све буде шокантније, на снимку састанка се јасно чује да су то и раније радили!

На снимку, који је испливао у јавност, чује се како Петровић даје инструкције члановима бирачких одбора из њихових редова како да поступају на бирачким местима. Већ сама инструкција Петровића да се не сме дозволити члановима бирачких одбора који буду из редова СНС-а, који су до избора били опозиција у граду на Сави, ни да приђу гласачким листићима.

„Не пуштајте их ни близу листићима, не дајте им да приђу листићима. Било када, којим поводом. Ни ујутру кад се броји, ни током дана када се манипулише (?!) ни увече када се броји“, наводи Петровић без детаљнијег објашњења како то планирају да манипулишу.
Он подвлачи члановима на састанку да то морају одмах сад да подвуку себи као задатак и договоре се. С обзиром да ссу чланови имали потпитања како ће да изведу то онемогућавање уколико се деси ово или оно, један од њих износи како каже „одлично решење, које је више пута употребљавао“.

„Наши треба да дођу у пола шест, пре њих. Они да кувају кафу и убацимо им по један лексилијум. Цео дан ће да дремају, а не знају зашто. Већ сам то радио“, описује он.

Једина реакција Петровића на ово признање и план је порукама осталима „да кад буду сведочили, кажу да то није било“ и „да то нису чули“. Иако се присутни збуњено смешкају, нити је Петровић  у шоку што човек објашњава да је то већ радио тамо где је могло да се примени, нити каже члановима да то не раде.

Осим стављања лексилијума у кафу, Душан Петровић и његови партијски саборци смислили су још један план како да покраду изборе.

Наиме, Петровић је дао јасан задатак да у случајевима где грађани из оправданих разлога не могу да дођу на бирачко место да гласају, онда у комисијама које иду на кућну адресу буду само њихови чланови, односно да нема ниједног из редова напредњака. Више је него јасан план да се ти гађани, који гласају код куће, спрече да подрже Српску напредну странку.

ДУШАН ПЕТРОВИЋ: Имате ли питања?

ПРИСУТНИ: Гласање ван бирачког места?

ДУШАН ПЕТРОВИЋ: Значи просто правило. Нема напредњака у комисији која иде ван бирачког места. Не постоји напредњак. Пропис каже, ван бирачког места иду чланови бирачког одбора који представљају три различите листе. Наших листа има седам. Договорите се, три нека наша иду ван бирачког места.

Kако је то било послушајте на приложеном аудио снимку:

Dusan Petrovic daje instrukcije

Posted by Vesti on Четвртак, 03. септембар 2020.

Новости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here