Тајни живот прве српске премијерке

Поделите:

“Господара прстенова” одгледала је небројено пута, врсна је куварица и редован посетилац изложби. Ако бисте добили ове три асоцијације да погодите коначно решење, вероватно не бисте претпоставили да је реч о новој премијерки Ани Брнабић.

Осим што је прва жена премијер, Ана Брнабић се од својих претходника на том месту разликује и по стилу живота, музици коју слуша, хобијима… Покушали смо кроз разговор с њеним пријатељима да је упознамо изблиза, приватно – када кошуљу и сако замени тренерком. Ту смо наишли и на прву занимљивост везану за њу.

– Kошуљу не скидам, у њој сам чак и на плажи – испричала је премијерка за “Блиц” својевремено.

А када смо код плажа сазнали смо да је свако лето проводила на Kрку код бабе и деде.

– Тренирала је пливање, то јој је омиљени спорт – поверавају нам наши извори.

Ипак, овог лета о пливању и одмору не размишља.

Веће су шансе да оно мало слободног времена што јој нова функција буде остављала посвети кувању које обожава. Гурман је, посебно воли кинеску храну. Обожава и ћевапе, а велики је љубитељ тартуфа.

Брнабићева је веома посвећена синовима свога брата који је зову “тетка институција”.

Воли да путује, а најлепша искуства доживела је у Kенији, Замбији, Малавију и Танзанији. Ипак, када је питате да се одлучи за омиљену дестинацију, без размишљања одговара: ”Београд”.

Ту је, каже, све што јој треба, а “све” су породица и пријатељи.

– Излази на урбана градска места – каже нам један од Аниних пријатеља.

Испуњава је вожња и да се она пита никада не би имала возача, “лакше је кад она држи волан и управља својим животом”.

Обожава музику 80-их, омиљени бенд јој је “Депецхе Моде”, њихова музика јој легне без обзира на то како је расположена. Лето је њено годишње доба. Kада је задовољна, њена узречица је „ово је ужасно добро“, када није, додирује косу и говори “ја не могу да верујем”.

Осетљива је на неправду, лењост и неодговорност, презире малтретирање слабијих и неодговорност.

Узор у сваком смислу јој је отац. Тимски је играч. Воли да гледа филмове, а „Господара прстенова“ је гледала небројено пута. Посећује галерије и изложбе слика, омиљени сликари су јој Едвард Мунк и Љубица – Цуца Сокић.

Велики је љубитељ животиња, а тренутно има два пса који су јако везани за њу. Машина за судове за њу је кућни апарат број један, поред “блекберија”, који и даље користи приватно са истим бројем телефона. Службено користи “самсунг” који је добила када је постала министарка.

Животни мото је позајмила од Џона Ленона и од када је министарка чешће га понавља: „Еверyтхинг wилл бе окаy ин тхе енд. Иф ит’с нот окаy, ит’с нот тхе енд” – “На крају, све ће бити добро. Ако није добро, није крај”.

Од Kрка до Београда

– Србија је моја домовина, у Београду сам рођена. Мој деда по оцу је са Kрка и ја Kрк волим, а нарочито то село и људе одакле ми је деда. Тамо имам јако пуно пријатеља – неке од мог рођења, а неки су пријатељи моје породице већ генерацијама. Моји корени везани су за Србију. Бака по оцу је из Горобиља код Пожеге. И бака и деда са мајчине стране су из Бабушнице. Највећи део живота провела сам у Србији коју јако волим и у коју сам се вратила после студија у Енглеској, јер сам одувек желела да свој живот и каријеру овде градим – испричала је Ана.

 

Блиц

Поделите:

1 COMMENT

 1. Интересантно би било да премијерка Брнабић представи јавности на којим семинарима, тренинзима, конференцијама, округлим столовима и сличним окупљањима је била у последњих 20 година.
  А пошто је била запошљена у УСАИД-у и још неким (западним) организацијама била је на поприличном броју њих у различитим својствима, претпостављам не мање од 50 скупа/тренинга/обуке у трајању дужем од 3 радна дана сваки а вероватно на пар стотина ако се узме у обзир само њено појављивање на истим а вероватно и на десетак у трајању од барем 2 недеље.
  Зашто ово кажем?
  Једноставно је на бази садржаја обуке (обрађених тема) и састава учесника а још важније говорника/тренера донети праве закључке о њој и њеној обуци (а тиме и њеним садашњим задацима).
  Такође је згодно погледати у којим управним одборима и другим органима је била ( и са ким се дружила).
  У суштини она сада као јавна личност то мора да објави односно да прилично штуру и очигледно очишћену биографију допуни.
  Не сумњам да надлежне службе све то имају али из разумљивих разлога то неће да објављују.
  Пошто је Брнабићка на тако одговорној функцији као јавна личност то би морала да обелодани. А ако неће милом онда би неко требао да упути захтев за информацијама од јавног значаја везаних за биографију премијерке.
  Чисто да се склопе коцкице које некима неће бити по вољи.
  И да допуним. Нејасно је да ли дотична има девизне рачуне у иностранству и да ли као премијер уопште сме да их има. Небитан је износ новца на њима.
  Све то може да се ишчепрка у наредним данима и да за једно месец дана све то имамо лепо сложено и сервирано јавном мњењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here