Тања и Даница на једној проби: “Шта би дала да си овако лепа?”; “А шта би ти дала да си овако талентована?”

Поделите:

Духовите опаске, две глумице су пред огледалом размениле на проби представе “Љубавно писмо”, а ту епизоду забележио је у својој “Аутомонографији” сценограф представе Мића Табачки

На једној од првих проба представе “Љубавно писмо” Kосте Трифковића, у режији професора Мирослава Беловића, која се већ више од двадесет година игра у Атељеу 212, две глумице, Тања Бошковић и Даница Максимовић, размениле су две духовите реченице које је запамтио и много година касније забележио чувених сценограф Мића Табачки у својој “Аутомонографији”.

Тања Бошковић ту епизоду радо препричава, а све се дешавало за време костимске пробе на сцени Атељеа.

Један од детаља сценографије, коју је правио управо Мића Табачки, било је и велико елипсасто огледало пред које су, на тој проби, стале Тање Бошковић и Даница Максимовић.

“Излазимо она и ја, у својим костимима, од муслина, мој боје кајсије, а Данин – тиркиз. Излазимо, погледамо се у том великом огледалу и Мића тврди да ја кажем: ‘Дано, шта би дала да си овако лепа?’. А на један, каже он, Дана додаје: ‘А шта би ти дала да си овако талентована?'”, испричала је Тања Бошковић.

Тања је додала и да тога више нема у позоришту.

“Нема тих фолклорних доживљаја. Знате, атмосферу позоришта чини управо то. Чак и да та суревњивост између мене и Дане није постојала, као што није, јер ми педесет година другујемо, морала је да се направи”, закључила је Тања Бошковић.

Недељник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here