Тасовац: Ко год се запањује над ријалитијима, изневерава здраву памет

Поделите:

Свако ко се запањује над ријалитијима, било да их гледа или да их не гледа, постаје њихов идеални конзумент и неми саучесник изневеравања здраве памети.

Овим речима директор Београдске филхармоније и бивши министар културе Иван Тасовац описује полемику око забране ријалитија, коју је започео актуелни министар Владан Вукосављевић.

Тасовац сматра да се против ријалитија не треба борити директно, већ би одговор на тај формат требало да буде стварање квалитетних садржаја.

У интервјуу за данашњи Курир, Тасовац каже да је парадоксално, али да чаршији одговара да министар културе и информисања буде некомпетентна особа.

„Тако развијају осећај сопствене супериорности и без напора могу да остваре утицај у министарству. А актуелни министар, у жељи да им се допадне, углавном прича што би они волели да чују. Зато су чаршија и актуелни министар у приличном складу“, каже Тасовац.

Он верује да, како каже, њихово синхронизовано падање у трансморалне индигнације и шокираности, уз тапшање по рамену на помен забране, није добра реакција на постојање ријалитија.

„Свако ко се запањује над ријалитијима, било да их гледа или не гледа, постаје њихов идеални конзумент и неми саучесник изневеравања здраве памети“, поручује Тасовац.

novosti.rs
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here