“Терминатор” поручио Трампу: Само ја могу да путујем кроз време

Поделите:

Бројне славне личности су на друштвеним мрежама изразиле своје неслагање са потезом председника САД Доналда Трампа, након што је повукао потпис Америке са споразума о климатским променама склопљеног у Паризу.
Бивши гувернер Калифорније и холивудска звезда Арнолд Шварценегер жестоко је осудио ту одлуку и нашалио се рекавши да је он “једини човек који може да путује кроз време и заустави нашу револуцију у чистој енергији”, алудирајући на Терминаторову способност путовања кроз време.

“Један човек не сме уништити наш напредак. Један човек не може зауставити нашу револуцију у чистој енергији. Један човек не може се враћати кроз време – само ја то могу”, рекао је Шварци.

“Моја порука вама, председниче, је да као особа у служби власти, нарочито у улози председника, имате одговорност да штитите људе. Запамтили смо Велике вође, вође који се не враћају у прошлост, него воде друштво напред, у будућност”.

И Леонардо Дикаприо је свој бес искалио на Твитеру.

“Данас наша планета пати”, написао је глумац, познат по борби за заштиту животне средине. “Важније је него икад да нешто предузмемо. Будућност наше планете угрожена је Трамповом несмотреном одлуком да повуче потпис САД из Париског споразума”.

И редитељ Мајкл Мур сматра Трампов потез кораком уназад.

“Трамп је починио злочин против човечности. Овај осведочени предатор сад је проширио своје ловиште на целу планету”.

Критике је добио и од иноватора Илона Маска, дизајнерке Вивијен Вествуд, певачице Кејти Пери, глумца Џорџа Такеја и многих других познатих личности.

Подсећамо, Трамп је 1. јуна саопштио да ће се САД повући из Париског споразума за борбу против климатских промена. “Да бих испунио своју обавезу заштите Америке и њеног народа, САД ће се повући из Париског климатског споразума, али ће започети са преговорима о поновном уласку или стварању новог споразума са условима који одговарају САД. Излазимо, али почињемо да преговарамо и видећемо да ли можемо да створимо договор који ће бити фер. Ако успемо то је сјајно, ако не успемо то је исто добро”, навео је Трамп.

DAILY MAIL

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here