“Teška politička kriza u Crnoj Gori, jedini izlaz novi izbori”

Podelite:

Odgovornost za rešenje političke krize u Crnoj Gori nije na opoziciji, već na aktuelnoj izmišljenoj parlamentarnoj većini koja je uzurpirala parlament, izjavio je potpredsednik Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA) Miloš Konatar.
On je u intervjuu za podgorički Dan rekao da je Crna Gora u ozbiljnoj političkoj krizi.

– A rešenje je vrlo jednostavno – novi izbori. To je jasno i DPS-u, pa očekujem da će se za dobro građana i Crne Gore postići dogovor o ponavljanju parlamentarnih izbora i uslovima kako bi oni bili slobodni i pošteni. Bez datuma novih izbora nema načina da se odblokira politička kriza u Crnoj Gori – rekao je je Konatar.

Konatar kaže da su zahtevi opozicije vezani za razrešenje političke krize jasni i nedvosmisleni.

– Odgovornost za rešenje političke krize u Crnoj Gori nije na opoziciji, već na aktuelnoj izmišljenoj parlamentarnoj većini koja je uzurpirala parlament. Crna Gora je u ozbiljnoj političkoj krizi, a rešenje je vrlo jednostavno novi izbori. To je jasno i DPS-u, pa očekujem da će se za dobro građana i Crne Gore postići dogovor o ponavljanju parlamentarnih izbora i uslovima kako bi oni bili slobodni i pošteni. Bez datuma novih izbora nema načina da se odblokira politička kriza u Crnoj Gori – kazao je Konatar.
Crnogorska parlamentarna opozicija bojkotuje rad Skupštine od izbora održanih oktobra prošle godine.

U međuvremenu crnogorski parlament je verifikovao ugovor o ulasku te zemlje u NATO na sednici kojoj su prisustvovali samo poslanici vlasti i opozicione SDP.

Tanjug

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here