“Тешка политичка криза у Црној Гори, једини излаз нови избори”

Поделите:

Одговорност за решење политичке кризе у Црној Гори није на опозицији, већ на актуелној измишљеној парламентарној већини која је узурпирала парламент, изјавио је потпредседник Грађанског покрета Уједињена реформска акција (УРА) Милош Конатар.
Он је у интервјуу за подгорички Дан рекао да је Црна Гора у озбиљној политичкој кризи.

– А решење је врло једноставно – нови избори. То је јасно и ДПС-у, па очекујем да ће се за добро грађана и Црне Горе постићи договор о понављању парламентарних избора и условима како би они били слободни и поштени. Без датума нових избора нема начина да се одблокира политичка криза у Црној Гори – рекао је је Конатар.

Конатар каже да су захтеви опозиције везани за разрешење политичке кризе јасни и недвосмислени.

– Одговорност за решење политичке кризе у Црној Гори није на опозицији, већ на актуелној измишљеној парламентарној већини која је узурпирала парламент. Црна Гора је у озбиљној политичкој кризи, а решење је врло једноставно нови избори. То је јасно и ДПС-у, па очекујем да ће се за добро грађана и Црне Горе постићи договор о понављању парламентарних избора и условима како би они били слободни и поштени. Без датума нових избора нема начина да се одблокира политичка криза у Црној Гори – казао је Конатар.
Црногорска парламентарна опозиција бојкотује рад Скупштине од избора одржаних октобра прошле године.

У међувремену црногорски парламент је верификовао уговор о уласку те земље у НАТО на седници којој су присуствовали само посланици власти и опозиционе СДП.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here