The New York Times: САД изгубиле „информаторе“ о ономе што смера врх Русије

Поделите:

КЉУЧНИ тајни московски информатори Сједињених Држава, који су Вашингтон снабдевали тајним информацијама о дејствима и намерама власти Русије, престали су у последње време да се повезују са америчком шпијунажом.

Ову тврдњу је објавио The New York Times који се позвао на `изворе` наводно блиске руководству Русије. И навео:

„Зато CIA и друге обавештајне структуре САД ништа не знају о намерама Русије уочи новембарских међуизбора за Конгрес САД“.

Њујорки лист истовремено – онако, као узгред – набацује да су московски информатори својим `америчким везама` давали и податке о „руском мешању у председничке изборе у САД одржане 2016-те“.

The New York Times пише да су се `информатори` углавном притајили ато што је руска контрашпијунажа 1додала гас1 па страхују да би могли бити откривени.

Лист наводи да се у Вашингтону сматра да његови `информатори` нису ни раскринкани ни ликвидирани већ, напросто, сматрају да би контактни са својим „америчким везама“ могли да сада буду претерано опасни.

The New York Times признаје да је до тренутног стања довело и то што је Москва протерала „цео низ америчких обавештајаца који су деловали у дипломатским мисијама САД  у Русији“.

Лист преноси ове речи бившег агента CIA у Москви Џона Сафера: „Руси су протерали велики број наших људи. Изгледа да је у Москви сада прилично мало наших људи и да се налазе под руском присмотром“.

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here