ТИТО УЗ ВИСKИ: “Срби за 50 година неће знати ко су, за 100 неће постојати! Ја сам их уништио!”

Поделите:

Док се Јосип Броз у бившим југосовенским републикама више и не помиње, међу Србима и даље се објављују оде о његовим заслугама.

Броз је толико опчинио Србе да се они ни тридесетак година након његове смрти не могу ослободити његовог лика и дела. А требало би, јер је Броз на више места, посебно у приватним разговорима, отворено говорио да не воли Србе, а у складу са тиме говорио је и својим плановима за њих.

Душан Биланџић, члан Политбироа ЦK, сведочи да су Броза 1974. године упозоравали да ће новим уставним уређењем Србија бити сведена на београдски пашалук.

Исти аутор бележи и речи Броза на седници Политбироа Kомунистичке партије десет дана по заузимању Београда. Тада је Броз изјавио: „Ми се у Србији морамо понашати као у земљи коју смо окупирали”.

Следећу Брозову изјаву забележио је син вајара Ивана Мештровића, Анте. Током једне посете САД-у почетком шездесетих година прошлог века Тито се сусрео са познатим вајаром Иваном Мештровићем и хрватском емиграцијом.

„Зашто се Ви не вратите у Југославију?“ пита Тито Ивана Мештровића.

Бојим се Срба!“ одговара вајар.

„Немојте се бојати Срба! Ја сам их уништио тако да за педесет година неће знати ко су, а за сто година неће постојати!”, одговарио је Тито испијајући ко зна који виски по реду.

Поделите:

1 коментар

  1. и име Јосип је еврејско, и надимак Тито је еврејски, и презиме Броз је еврејско. И маузолеј без крста католичког, и без петокраке…. све еврејско.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here