ТИВАТ: Полиција поново кренула да руши крстионицу?

Поделите:

Око 15 часова у Боки се проширила информација да наводно велике полицијске снаге из Подгорице крећу према Михољској превлаци, како би обезбиједиле спровођење у дјело риешења Грађевинске инспекције о рушењу крстионице манастира Светог Архангела Михаила, а које су вјерници спријечили у уторак у зору.

Како сазнаје портал ИН4С, полиција је почела прегруписавање око манастира, а стижу јој и појачања из околних општина у нови покушај рушења крстионице на Михољској Превлаци, код Тивта, али је, највјероватније, опет одустала од тог наума.

На Фејсбук страници „Михољски збор“ стоји позив грађанима да се што прије окупе на Превлаци.

– Драга браћо и сестре, колико год вас може и жели, молимо вас да се што је прије могуће окупите на Превлаци. На крстионицу се поново спрема полиција, да у молитви Богу опет покажемо снагу и вјеру – стоји у позиву.

На ову информацију одмах су реаговали вјерници Митрополије црногорско-приморске, па се према наводима медија, за мање од пола сата у комплексу манастира окупило неколико стотина људи спремних да бране крстионицу.

Људи и даље пристижу на лице мјеста, иако за сада још нема поуздане потврде вјеродостојности информације о наводном груписању и покретима полиције према Превлаци.

РТРС, rs.sputniknews.com
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here