Толико је мрзео комунисте да га је било срамота што је ишао код Броза

Поделите:

Пају Вуисића су киднаповали и одвели код Тита: “Толико је мрзео комунисте да га је било срамота што је ишао код Броза”

Колика је само иронија то што један од наших највећих глумаца Павле Паја Вуисић није волео комунисте, а да су они њега обожавали. О његовом антикомунизму који је најоштрије исказао у свом тестаменту који је Недељник објавио у броју од 6. јула, говорила је за наш лист његова супруга Мирјана.

У тој причи односа Паје и комуниста остала је и анегдота када су гакиднаповали са његовог чувеног сплава на Ади и одвели на пријем код Тита, а све поводом снимања филма “Неретва”.

“Ја сам већину прича о Павлу сазнала после његове смрти. Он није желео да прича. Када је умро, сакупила сам његове пријатеље да испричају све што знају. Тако сам сазнала и за то када су га покупили на Ади. Он је наравно био обучен ‘апа драпа’, за сплав. Одвели су га на Дедиње и хтели су да га лепо обуку. Он се бунио и рекао да неће. Ако сте ме узели оваквог, водите ме оваквог, говорио је. Тито је чуо да се неко буни и повео га са собом и онда су се испричали. Један пријатељ на Ади је видео како га воде и њему је Павле рекао: ‘Слушај, ако некоме будеш причао, не постојиш за мене.’ Било га је срамота што је ишао код Тита”, прича Мирјана Вуисић и подсећа се још једне анегдоте о односу Павла Вуисића и Тита. Овог пута, Тита на зиду.

Ушао је, наиме, Павле у кафану на Ади и када су га питали шта жели, он је рекао: “Ћебе.” А шта ће му ћебе? Па да прекрије Титову слику, јер не може да га гледа.

Недељник

Поделите:

1 коментар

  1. Steta ni rec komentara o jednome od najvecih Srpski glumaca kog je kako su pisali postovao Americki glumac Orson Vels,ali to nije toliko vazno.Bio je feljton o Paji i Jaretu da se nisu slagali,kako vele Jare nije bio neki karakter od coveka,sta znam,tako kazu,i Paja ga nije podnosio.Znam da je na zalost Ckalja zbog necega razocaran u crkvu,ne znam kada je toliko bio ocaran,mozda je bio ,uglavno trazio da ga kremoraju bez opela,Bog da mu dusu prosti.Moj brat od ujaka Krsta ceo radni vek bio je sef mesare ne Kalenica pojaci i davno mi je pricao za Paju i jos neke da su oduvek kod njega pazarivali pecenicu za BOZIC.Eto toliko ja znam o njemu Bog da mu dusu prosti.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here