Томпсонова тужба – наставак ширења нетрпељивости према Србима

Поделите:

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцијенио је да најава тужбе групе хрватских десничара, са проусташким пјевачем Марком Перковићем Томпсоном на челу, против потпредсједника Српског народног вијећа /СНВ/ Саше Милошевића и уредника српског недјељника “Новости” Тамаре Опачић, представља наставак ширење нетрпељивости према Србима.

Свако ко критикује злочиначку усташку идеологију, манифестације усташтва, јавну употребу кољачког поздрава `За дом спремни`, србомрзачке емисије и текстове и слично назива се агресором на Хрватску и реметилачким фактором”, оцијенио је Линта.

Линта у саопштењу напомиње да је хрватским десничарима посебно засметао Билтен СНВ-а “Историјски ревизионизам, говор мржње и насиље према Србима”, у коме је наведен велики број примјера мржње и насиља према Србима и промоције злочиначке усташке идеологије.

Он истиче да је крајњи циљ проусташких снага да се рехабилитује злочиначка Независна Држава Хрватска као права хрватска држава, да се преостали Срби иселе или асимилују, као и да се затре сваки траг вишевјековног постојања Срба на подручју данашње Хрватске.

Пјевач усташких песама Марко Перковић Томсон, некадашњи ХОС-ов командант Марко Скејо, бивши политичар Здравко Томац и још седам лица подигли су приватне тужбе против Саше Милошевића и Тамаре Опачић, уредника билтена СНВ-а, оптужујући их да лажу о нападима на Србе у Хрватској и фалсификују податке.

Билтен СНВ-а сваке године доноси годишњи преглед напада на Србе у Хрватској, а статистика указује да је притисака, увредљивих испада и агресивних напада, нажалост, све више.

У самом билтену врло су прецизно наведени датуми и догађаји који могу да се оквалификују као напади на Србе, а те податке користе и угледне свјетске агенције специјализоване за заштиту људских права.

И управо због те истине, навео је Линта, Томпсон и другови су поднијели тужбе.

 

РТРС

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here