Tompsonova tužba – nastavak širenja netrpeljivosti prema Srbima

Podelite:

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je da najava tužbe grupe hrvatskih desničara, sa proustaškim pjevačem Markom Perkovićem Tompsonom na čelu, protiv potpredsjednika Srpskog narodnog vijeća /SNV/ Saše Miloševića i urednika srpskog nedjeljnika “Novosti” Tamare Opačić, predstavlja nastavak širenje netrpeljivosti prema Srbima.

Svako ko kritikuje zločinačku ustašku ideologiju, manifestacije ustaštva, javnu upotrebu koljačkog pozdrava `Za dom spremni`, srbomrzačke emisije i tekstove i slično naziva se agresorom na Hrvatsku i remetilačkim faktorom”, ocijenio je Linta.

Linta u saopštenju napominje da je hrvatskim desničarima posebno zasmetao Bilten SNV-a “Istorijski revizionizam, govor mržnje i nasilje prema Srbima”, u kome je naveden veliki broj primjera mržnje i nasilja prema Srbima i promocije zločinačke ustaške ideologije.

On ističe da je krajnji cilj proustaških snaga da se rehabilituje zločinačka Nezavisna Država Hrvatska kao prava hrvatska država, da se preostali Srbi isele ili asimiluju, kao i da se zatre svaki trag viševjekovnog postojanja Srba na području današnje Hrvatske.

Pjevač ustaških pesama Marko Perković Tomson, nekadašnji HOS-ov komandant Marko Skejo, bivši političar Zdravko Tomac i još sedam lica podigli su privatne tužbe protiv Saše Miloševića i Tamare Opačić, urednika biltena SNV-a, optužujući ih da lažu o napadima na Srbe u Hrvatskoj i falsifikuju podatke.

Bilten SNV-a svake godine donosi godišnji pregled napada na Srbe u Hrvatskoj, a statistika ukazuje da je pritisaka, uvredljivih ispada i agresivnih napada, nažalost, sve više.

U samom biltenu vrlo su precizno navedeni datumi i događaji koji mogu da se okvalifikuju kao napadi na Srbe, a te podatke koriste i ugledne svjetske agencije specijalizovane za zaštitu ljudskih prava.

I upravo zbog te istine, naveo je Linta, Tompson i drugovi su podnijeli tužbe.

 

RTRS

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here