Тончев наместио Звезду на -5

Поделите:

 

Француски правосудни органи покренули су истрагу поводом сумњи да је намештен резултат утакмице Пари Сен Жермен – Црвена звезда. Сви трагови воде ка Ивици Тончеву, бившем потпредседнику београдског клуба.

Тончев је, наводно, покушао да уплати пет милиона евра на опкладу да ће српски представник у Лиги шампиона изгубити са пет или више голова разлике. Тончев се, према информацијама које је париским медијима и челницима УЕФА дао „доушник који се сматра кредибилним“, дан пре утакмице састао с Насером ал Kелаифијем, власником ПСЖ-а. Непосредно пред сусрет, Тончев се хвалио како ће му „стари пријатељ Насер“ помоћи да у неколико кладионица уплати укупно пет милиона евра. На дојаву доушника, полиција је прислушкивала њихов разговор, али није чула ништа што би потврдило сумњу. Друга информација, у којој се наводи назив ресторана у коме је Тончев требало да пореузме новац од добијене опкладе, до полиције је стигла прекасно. И та информација ће бити проверена током истраге коју су покренули француска полиција и тужилаштво.

Поред париског „Л’ Екипа“, о скандалу је извештавала и шпанска „Марка“, најтиражнији спортски лист на свету. „Марка“ је потврдила вест да је покренута истрага „на основу релевантних сазнања“ и истакла да су сумњу потврдиле кладионице, које су приметиле велике уплате на ту опкладу.

Француски шампион је одмах демантовао да је на било какав начин учествовао у афери. И ФK Црвена звезда је издала саопштење, којим је, с највећом дозом гнушања, одбацила „умешаност у нечасне радње“. Због штете угледу и реномеу, Звезда инсистира да УЕФА и француски истражни органи све сумње истраже до краја и открију истину. Реноме Звезде штите Звездан Терзић, који је две и по године био у бекству под оптужбом за малверзације приликом трансфера фудбалера, и Драган Џајић, једини човек у историји који је аболиран председничким указом пре завршетка суђења за финансијске преваре.

Ивица Тончев је, по много тога, симбол Социјалистичке партије Србије. Од 2008. до 2016. године обављао је неколико функција у влади, увек уз партијског шефа Ивицу Дачића. По напуштању Црвене звезде, пре две године, постао је председник ФK Раднички из Ниша. Засад, није се јавно изјашњавао о својој умештаности у намештање утакмице.

 

predragpopovic.wordpress.com

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here