ТРАГЕДИЈА: Преминуо Небојша Глоговац

Поделите:

Глумац Небојша Глоговац (48) преминуо је ноћас, незванично је потврђено “Блицу” у Институту за онкологију.

Како сазнајемо, он је умро на пулмологији Клиничког центра Србије, где је због погоршаног здравственог стања примљен пре два дана.

Глоговац и је пре 10 дана хитно примљен у Институт за онкологију. Тада су медији писали да је чувени глумац тешко болестан и да је његово здравствено стање озбиљно.

Од глумца се јутрос на друштвеној мрежи Фејсбук опростила и његова колегиница Наташа Нинковић.

– Заувек у мом срцу! Са анђелима мили мој… – написала је глумица.

Глумац Небојша Глоговац хитно је 30. јануара ове године примљен у болницу у Београду због озбиљног здравственог проблема.

Тада се сазнало да је Глоговац тешко болестан и да је његово здравствено стање озбиљно. Био смештен у Институту за онкологију.

Небојша Глоговац је рођен 30. августа, 1969. у Требињу, у породици свештеника Милована и Милене Глоговац. Породица се преселила у Панчево када је Небојша имао 7 година. Глоговац је имао малу улогу школског друга Слободана Попадића у тада врло популарној серији „Бољи живот“ (1987).

После средње школе је уписао студије психологије на Филозофском факултету у Београду. Након две године студија се предомислио и 1990. је уписао глуму на београдском Факултету драмских уметности у класи професора Владимира Јевтовића. Заједно са њим су студирали Наташа Нинковић, Војин Ћетковић и Сергеј Трифуновић.

Небојша Глоговац је тумачио бројне улоге на телевизији и у позоришту.

Једна од његових последњих улога била је у ТВ серији “Немањићи – Рађање краљевине”, које ће ускоро почети да се емитује на РТС-у. Тумачио је улогу Вукана, најстаријег сина Стефана Немање.

Блиц.рс

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here