Трамп: Бајден је глупљи од Хилари Клинтон, али харизматичнији

Поделите:

Захуктава се америчка предизборна кампања, а међусобно изговорене ријечи двојице супарничких кандидата за дужност предсједника САД-а Доналда Трампа и Џоа Бајдена постају све оштрије, иако су и прије тога биле све само не благе или, како се то воли рећи – политички коректне. О томе свједочи и најновији Трампов говор пред представницима конзервативног Вијећа за националну политику, у којему је актуални амерички челник изјавио како само он стоји између „америчког сна“ и „потпуне анархије, безумља и каоса“ које може настати у случају доласка на власт Демократске странке.

Трамп је казао и како су се лијеви радикали четири године бавили жељом за дискредитацијом његове побједе на изборима 2016. г., али да у томе нису успјели. Хилари Клинтон Трамп је у споменутом говору назвао „лудом“ и успоредио ју са својим садашњим супарником Бајденом, казавши за њега да је глупљи од Клинтон, али харизматичнији.

Такођер је поново критизирао расправу око увођења гласања посредством поште, које је, како је казао, увјетовано пандемијом и епидемиолошким ограничењима до којих је она довела. Притом је рекао како би у случају масовног гласања преко поште било немогуће тачно изнијети резултате, што би земљу увело у катастрофу.

 

 

 

geopolitika

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here