Трамп: Иза три мигрантска каравана из Централне Америке стоје Сорош или Демократска партија

Поделите:

ДОНАЛД Трамп је изјавио да караван миграната – који је кренуо из Централне Америке (из Хондураса и Салвадора) а приближава се граници САД са мексиком – највероватније финансира Џорџ Сорош.

Навео је да неће бити нимало изненађен ако се испостави да иза `каравана` стоје Сорош „или други финансијери Демократске партије САД“.

После ових речи је председник САД постао мета нових напада и увреда, углавном медија и кругова који су га оптужили да је инспирисао Роберта Бауерса да направи масакр у синагоги „Дрво живота“ у Питсбургу.

као `доказ` су наводили да је Баусерс на једној социјалној мрежи написао да мора бити обустављено „деловање јеврејске организације HIAS која „потпомаже пресељавање избеглица и миграната“.

Према мексичко-америчкој граници крећу се, заправо, четири каравана. У највећем је око 4.000 људи, а у два мања – по (око) 2.000 миграната.

Трамп је, иначе, поручио свима у караванима, а и свбима који су им иза леђа, да ће свако гађање полицајаца, граничара или војн ика САД каменицама или коцкама од калдрме бити треирано као употреба ватреног оружја против њих. Нагласио је притом: „Ко добије камен у лице – шта њему значи што то формално није ватрено оружје?!“

Трамп је поновио да ће на границу са Мексиком поставити 15.000 војника. Да у САД нико не би ушао нелегално.

Додао је да надлежни амерички државни органи без застоја разматрају захтеве за улазак у САД и усељавање.

fakti

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here