Tramp: Iza tri migrantska karavana iz Centralne Amerike stoje Soroš ili Demokratska partija

Podelite:

DONALD Tramp je izjavio da karavan migranata – koji je krenuo iz Centralne Amerike (iz Hondurasa i Salvadora) a približava se granici SAD sa meksikom – najverovatnije finansira Džordž Soroš.

Naveo je da neće biti nimalo iznenađen ako se ispostavi da iza `karavana` stoje Soroš „ili drugi finansijeri Demokratske partije SAD“.

Posle ovih reči je predsednik SAD postao meta novih napada i uvreda, uglavnom medija i krugova koji su ga optužili da je inspirisao Roberta Bauersa da napravi masakr u sinagogi „Drvo života“ u Pitsburgu.

kao `dokaz` su navodili da je Bausers na jednoj socijalnoj mreži napisao da mora biti obustavljeno „delovanje jevrejske organizacije HIAS koja „potpomaže preseljavanje izbeglica i migranata“.

Prema meksičko-američkoj granici kreću se, zapravo, četiri karavana. U najvećem je oko 4.000 ljudi, a u dva manja – po (oko) 2.000 migranata.

Tramp je, inače, poručio svima u karavanima, a i svbima koji su im iza leđa, da će svako gađanje policajaca, graničara ili vojn ika SAD kamenicama ili kockama od kaldrme biti treirano kao upotreba vatrenog oružja protiv njih. Naglasio je pritom: „Ko dobije kamen u lice – šta njemu znači što to formalno nije vatreno oružje?!“

Tramp je ponovio da će na granicu sa Meksikom postaviti 15.000 vojnika. Da u SAD niko ne bi ušao nelegalno.

Dodao je da nadležni američki državni organi bez zastoja razmatraju zahteve za ulazak u SAD i useljavanje.

fakti

 

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here