Tramp kaže da je Boris “Britanski Tramp”

British Foreign Secretary Boris Johnson (L) and US President Donald Trump greet before a meeting on United Nations Reform at UN headquarters in New York on September 18, 2017. / AFP PHOTO / Brendan Smialowski (Photo credit should read BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/Getty Images)
Podelite:

Tramp je izjavio na samitu konzervativnih učenika tinedžera o Borisu Džonsonu:

“Zaista prava osoba će sada postati premijer Velike Britanije – Boris Džonson. Dobar je. Čvrst je i pametan. Tamo ga zovu Britanski Tramp. Vole me tamo. I ljudi kažu daje to dobro, da je to ono što žele. To je ono što im je potrebno. On će završiti taj posao (Bregzit). Boris je dobar, uradiće dobar posao”

Takođe je izjavio da će Najdžel Feridž dobro sarađivati Borisom Džonsonom, i da će zajedno uraditi sjajne stvari.

Politički uzor Borisa Džonsona je Vinston Čerčil, koji je poslednjeg dana u kabinetu, na mestu premijera, 1955, zatvorio sednicu rečima: “samo čuvajte odnose sa Amerikom”. Boris Džonson je ovo mnogo puta citirao i može se očekivati da će se čvrsto držati poslednjeg Čerčilovog saveta naciji. Evropske intergacije će ustupiti mesto čvršćem atlantskom savezu, koji se obično označava kao specijalni odnosi (Special Relationship). Ovaj termin je postao popularan nakon govora Vinstona Čerčila 1946.

Tramp je zainteresovan za razvoj, moglo bi se reći i obnavljanje ovih odnosa, ali je pitanje da li će cena koju će Britanija za to morati da plati biti previsoka. U svakom slučaju Boris Džonson će biti spreman na mnogo toga da bi unapredio odnose sa Trampom i Amerikom.

 

 

 

 

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here