Tramp Kimu: Bajden je spor i pospan ali nije besan pas, malo je bolji od besnog psa

Podelite:

DONALD Tramp je za svog političkog rivala – Džoa Bajdena koji se bori za nominaciju Demokratske partije SAD za predsednika države – rekao je da je „malo bolji od besnog psa”.

Tramp je to učinio preko Tvitera, uporuci severnokorejskom lideru Kim Jong Unu.

Napisao mu je da je verovatni demokratski kandidat na predstojećim predsedničkim izborima “možda pospan i veoma spor”, ali da nije “besan pas” jer je “malo bolji od toga”.

Američki predsednik je tako odreagovao na ocenu severnokorejske državne agencije KCNA da je bivši američki potpredsednik “besni pas koga treba štapom prebiti na smrt“.

Tramp je Kimu istovremeno poručio da je on jedini koji “može da ga dovede tamo gde mora da bude” i pozvao ga da brzo deluje kako bi došlo do sporazuma Vašingtona i Pjongjanga.

Tvit se završava rečima: “Vidimo se uskoro”.

Sasvim je moguće da će ovaj udar na Bajdena – šreko tvita upućenog šefu druge države – izazvati dalju eskalaciju sukoba između njega i demokrata koje pokušavaju da ga zbace sa vlasti preko impičment-procedure koju su pokrenuli u Predstavničkom (donjem) domu Kongresa SAD.

Sigurno je da mu neće ostati dužni.

Tramp je, inače, obavestio sunarodnike da je zadovoljan rezultatima svog godišnjeg zdravstvenog pregleda .

Pohvalio se da je zdravlje više nego dobro. Da mu je pritisak 118:80, a puls 70.

Jedino je idirektno priznao da ima nekoliko kilograma viška. Otkrio je da je trenutno težak 110,22 kilograma, a da je visok 192 santimetra.

 

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here