Трамп Киму: Бајден је спор и поспан али није бесан пас, мало је бољи од бесног пса

Поделите:

ДОНАЛД Трамп је за свог политичког ривала – Џоа Бајдена који се бори за номинацију Демократске партије САД за председника државе – рекао је да је „мало бољи од бесног пса”.

Трамп је то учинио преко Твитера, упоруци севернокорејском лидеру Ким Јонг Уну.

Написао му је да је вероватни демократски кандидат на предстојећим председничким изборима “можда поспан и веома спор”, али да није “бесан пас” јер је “мало бољи од тога”.

Амерички председник је тако одреаговао на оцену севернокорејске државне агенције КЦНА да је бивши амерички потпредседник “бесни пас кога треба штапом пребити на смрт“.

Трамп је Киму истовремено поручио да је он једини који “може да га доведе тамо где мора да буде” и позвао га да брзо делује како би дошло до споразума Вашингтона и Пјонгјанга.

Твит се завршава речима: “Видимо се ускоро”.

Сасвим је могуће да ће овај удар на Бајдена – шреко твита упућеног шефу друге државе – изазвати даљу ескалацију сукоба између њега и демократа које покушавају да га збаце са власти преко импичмент-процедуре коју су покренули у Представничком (доњем) дому Конгреса САД.

Сигурно је да му неће остати дужни.

Трамп је, иначе, обавестио сународнике да је задовољан резултатима свог годишњег здравственог прегледа .

Похвалио се да је здравље више него добро. Да му је притисак 118:80, а пулс 70.

Једино је идиректно признао да има неколико килограма вишка. Открио је да је тренутно тежак 110,22 килограма, а да је висок 192 сантиметра.

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here