Трамп након НАТО бомбардовања СРЈ: Направили расуло, хаос

Поделите:

Актуелни председник САД Доналд Трамп гостовао је почетком октобра 1999. године у емисији Ларија Kинга на CNN и том приликом говорио о НАТО бомбардовању СРЈ.

Он је тада поручио да је бомбардовање донело расуло, хаос и терор на Kосову.

“Не знам да ли они то сматрају успехом, јер га ја не сматрам успехом”, рекао је тада Трамп о бомбадовању, у интервјуу у којем је поменуо и да разматра кандидатуру на председничким изборима 2000. године.

На Kингово питање да ли би он на Kосову урадио исто што је учинио тадашњи амерички председник Бил Kлинтон, Трамп је рекао следеће:

“Па, ја бих то урадио мало другачије. И знам да би то звучало ужасно, али погледајте расуло које су изазвали на Kосову. Ми можемо да кажемо да смо изгубили мало људи. Наравно када смо имали авионе који са 75.000 стопа (око 23 километра) бацају бомбе. Али погледајте шта смо урадили на тој земљи и тим људима и смрти које су се десиле због нас. Дакле, није било губитака код нас и савезника, јер смо ми били скроз тамо горе, у авионима”, казао је Трамп.

Он је додао да “у неком тренутку морате да пошаљете копнене трупе, тако да не би могао било ко да прелази границе и све остало” и да се “многи људи слажу са тим”.

“Е, сада, да ли би људи били убијени? Можда. Можда и више. Али, барем бисмо имали много мање смртних случајева и не бисте имали расуло и хаос који сада имате. Дакле, ја не знам да ли они то сматрају успехом, јер га ја не сматрам успехом. Они су жестоко избомбардовали земљу и целу ту област, сви беже у свим могућим правцима и нико не зна шта се дешава. А смртних случајева је на хиљаде”, рекао је пре 20 година Трамп на снимку који се налази на Јутјубу.

Tanjug

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here