Трамп назвао Бајдена „апсолутно корумпираним политичарем“

Поделите:

ДОНАЛД Трамп назвао је свог супарника на предстојећим председничким изборима – кандидата Демократске партије Џоа Бајдена – корумпираним политичаром.

У интервјуу Fox Business додатно је нагласио:

„Бајден је апсолутно корумпиран политичар. Такав је био читав живот“.

На овај начин је одреаговао на објављивање преписке између Баједновог сина Хантера Бајдена и саветника управе украјинске фирме Burisma Вадима Пожарског.

Хантер је у тој фирми био члан управе, можда и главни, а Трамп се снажно успротивио тврдњи да је историја те преписке изрежирана и повезана са америчким председничким изборима.

У истом интервјуу је опет критиковао друштвене мреже Твитер и Фејсбук, назвавши их трећом руком Демократског националног комитета.

Портпаролка Беле куће Кајли МекЕнани блокирана је на Твитеру након што је `поделила` извештај New York Posta та о „прекоморским пословима“ Хантера Бајдена.

Украјински посланик Андриј Деркач оптужио је 11. новембра 2019. Хантера Бајдена да је од компаније Burisma – преко посредничке фирме Pocemont Seneca Boa – примио најмање 16,5 милиона долара.

Такође је јавно рекао да су финансијске обавештајне службе Летоније доставиле Државном тужиоцу и Државном финансијском надзору Украјине „доказе о могућем учешћу Хантера Бајдена у шемама корупције“.

Деркач се више пута сретао са Трамповим главним правним саветником Рудолфом Ђулијанијем, бившим градоначелником Њујорка.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here