Трамп о правном саветнику Беле куће: “Није он пацов као Никсонов адвокат”

Поделите:

Дин био је правни саветник Ричарда Никсона током “Вотергејт” скандала, сарађивао је са тужилаштвом и помогао да се оконча Никсонов мандат, мада је одслужио затворску казну за ометање правде

Амерички председник Доналд Трамп рекао је да адвокат Беле куће Дон МекГен није “пацов” као што је то био, током афере “Вотергејт”, адвокат тадашњег председника САД Ричарда Никсона, Џон Дин, а истрагу о руском мешању у америчке изборе Трамп је назвао “макартизмом”.

Трамп је твитовао да је “пропали Њујорк тајмс написао лажни текст наводећи да је правни саветник Беле куће Дон МекГен, пошто је сатима сведочио пред специјалним истражитељем, исти тип ‘пацова’ као Џон Дин”, али да је истина да му је сам дозволио да сведочи.

“Немам шта да кријем”, нагласио је Трамп.

Дин био је правни саветник Никсона током “Вотергејт” скандала, сарађивао је са тужилаштвом и помогао да се оконча Никсонов мандат, мада је одслужио затворску казну за ометање правде.

Дин је на причу Њујорк тајмса реаговао написавши на твитеру да је Трамп потпуно некомпетентан у руковођењу ‘Русијагејтом’ те да судбина никада није благонаклона према некомпетентнима.

“За разлику од Никсона, Трамп неће отићи својевољно или грациозно”, уверен је Дин.

 

nedeljnik

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here