Tramp o pravnom savetniku Bele kuće: “Nije on pacov kao Niksonov advokat”

Podelite:

Din bio je pravni savetnik Ričarda Niksona tokom “Votergejt” skandala, sarađivao je sa tužilaštvom i pomogao da se okonča Niksonov mandat, mada je odslužio zatvorsku kaznu za ometanje pravde

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da advokat Bele kuće Don MekGen nije “pacov” kao što je to bio, tokom afere “Votergejt”, advokat tadašnjeg predsednika SAD Ričarda Niksona, Džon Din, a istragu o ruskom mešanju u američke izbore Tramp je nazvao “makartizmom”.

Tramp je tvitovao da je “propali Njujork tajms napisao lažni tekst navodeći da je pravni savetnik Bele kuće Don MekGen, pošto je satima svedočio pred specijalnim istražiteljem, isti tip ‘pacova’ kao Džon Din”, ali da je istina da mu je sam dozvolio da svedoči.

“Nemam šta da krijem”, naglasio je Tramp.

Din bio je pravni savetnik Niksona tokom “Votergejt” skandala, sarađivao je sa tužilaštvom i pomogao da se okonča Niksonov mandat, mada je odslužio zatvorsku kaznu za ometanje pravde.

Din je na priču Njujork tajmsa reagovao napisavši na tviteru da je Tramp potpuno nekompetentan u rukovođenju ‘Rusijagejtom’ te da sudbina nikada nije blagonaklona prema nekompetentnima.

“Za razliku od Niksona, Tramp neće otići svojevoljno ili graciozno”, uveren je Din.

 

nedeljnik

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here