Трамп објавио да би радо забранио рад Твитера – консултоваће се са адвокатима

Поделите:

ДОНАЛД Трамп је изјавио да не искључује отварање разговора о могућој забрани америчке друштвене мреже Твитер.

Притом је навео да намерава да се о томе консултује са адвокатима.

„Могао бих затворити Твитер. Колико знам, то је могуће, али кроз правни поступак. Не знам како се то реално изводи. Морам да се проконсултујем са адвокатима“.

„Ако би то могло по закону, ако би могл ода се изведе легално – ја бих то учинио“.

Нагласио да постоји много других друштвених мрежа које се могу користити уместо Твитера.

Неколико сати касније је саопштио да спремио указ који ће омогућити подношење тужби судовима против социјалних мрежа које цензуришу текстове које на њима остављају њихови корисници. Чак и за тенденциозно редиговање које угрожава слободу јавне речи.

Претходно је служба безбедности Твиттера објаснила зашто је означила као „неистините“ два Трампова. О гласању у Калифорнији и о гласању преко пошта.

Још прецизније: један од Трумпових твитова био је означен „лаж“. Испод њега је била постављена и иконица упозорења да се упознају са чињеницама о гласању путем поште.

Линк је водио на страницу на Твитеру са чланком Politico sa насловом „Трaмп износи непотврђене сумње да гласање путем поште води фалсификовању изборних резултата“.

Ово је разбеснело Трампа који је запретио да ће строго регулисати функционисање америчких друштвених мрежа или их потпуно “затварати“ ако наставе да гуше гласове америчких конзервативаца.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here